2022. júl. 31.

Nicola Morgan: Túlélhető kamaszkor

 Nicola Morgan: Túlélhető kamaszkor című könyve nem csak kamaszoknak lehet hasznos olvasmány, hanem azoknak is akiknek gondot okoz a stressz a mindennapokban. A könyv hasznos tippeket és tanácsokat ad, hogy jól érezd magad a bőrődben. 

A "Tortahab" alábbi összetevői olyan elemek, amelyek ahhoz kellenek, hogy jól érezd magad a bőrödben. 

T, mint táplálék 

Azt tudtátok, hogy az energia 20%-át az agyunk hasznosítja? Ez az energia táplálékból, főként folyadékból származik. Röviden szólva, ha nem táplálkozol megfelelően, az agyunknak és a testünknek nem lesz elég energiája. Kiemelten fontos a változatos táplálkozás, ezért próbálj ki újdonságokat is! 

O, mint oxigén 

Az oxigén a levegőben van, amint belélegzünk. Előfordultak már veled olyan helyzetek, amikor úgy érezted, hogy nem jutsz elég levegőhöz? Ez a túlzott stressz egyik jele. Érdemes relaxációs gyakorlatokat beiktatni a mimdennapokban és amennyire csak tudod, kerülni a stresszt. 

R, mint relaxáció 

A stressz által felszabadított vegyi anyagok problémákat okoznak, ha nem csökkentjük olykor a rajtunk lévő nyomást. Nagyon fontos, hogy ne várd meg a "kiérdemelt" pihenést. Ha úgy érzed elfáradtàl, pihenj és relaxálj egyet. Néhány perc is sokat tud segíteni. 

T, mint tudásvágy 

Azt tudtátok, hogy az agyunk akkor működik a legjobban, ha érdekel minket amit csinálunk? A dopamin nevű anyag olyankor szabadul fel az agyaunkban, ha izgalmas vagy érdekes dolog történik. Ez segít a tanulásban és az új információk feldolgozásában. 

A, mint alvás 

Az alvás rendkívül nagy hatással van a tanulásra és a hangulatunkra. Ha sok stressz ér, természetes, hogy rosszul alszunk. Ettől nem kell megijedni. Jó hír, hogy megtanulhatod irányítani az alvásodat. 

H, mint használat 

Az agy különböző területeit különböző dolgokra használjuk, ha pedig nem használunk bizonyos területeket, az agyi kapcsolatok eltűnnek onnan. 

A, mint aqua 

Figyeljünk rá, hogy eleget igyunk. Viszont nem mindegy, hogy mit, hiszen egyes italok kimondottan egészségtelenek. 

B, mint boldogság 

Bár nem kell minden pillanatban a boldogságra törekedni, fontos, hogy legyen elég élmény az életedben, ami boldoggá tesz. Ha rossz dolog történik veled csinàlj olyasmiket, amitől jobban érzed magad. 

A könyv olvasásása közben érdemes jegyzetelni! A pozitív ötleteket pedig próbáld ki bátran. :) 

Én több tippet is kipróbáltam és teljesen beváltak. Akiket érdekel az önfejlesztés és a stressz kezelés valamint az egészséges életmód, bátran vegye kézbe a könyvet, mert hasznos ötletekkel gazdagítja az olvasót. 



A könyv adatai: 

Író: Nicola Morgan 

Cím: Túlélhető kamaszkor 

Műfaj: ismeretterjesztő 

Kiadó: Menő Könyvek 

Megjelenése: 2022 

Oldalszám: 180 oldal 

Ez a könyv segít, hogy megbirkózz a kamaszkori kihívásokkal, felfedezd a lehetőségeidet, és a lehető legtöbbet hozd ki ezekből az évekből. Tudj meg többet magadról az érdekes tesztekből! Turbózd fel magad mindennap egy pozitív ötlettel! Tűzz ki teljesíthető célokat, hozz jó döntéseket, figyelj oda a testedre, és tudj meg többet az agyad működéséről. A sok gyakorlati tanács abban segít, hogy ne csak túléld, de élvezd is ezt az új, furcsa és izgalmas időszakot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Liz Braswell: A vén idő mesél 🥀

 A Manó Könyvek kiadó jóvoltából ismént egy nagyon izgalmas Sorsfordító történetet ismerhettem meg. Az egyik kedvenc Disney mesefilmem A szé...