2019. dec. 29.

Újévi fogadalmak | 2020 |

Sziasztok!

Ana blogján találtam egy Újévi fogadalmak booktaget, amely nagyon megtetszett. Ez 2018-as blogposzt, de erre a linkre kattintva eltudjátok olvasni ha szeretnétek. https://anablogjaesirasai.blogspot.com/2018/01/ujevi-fogadalmak-booktag.html
1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle:
2020-ban Leigh Bardugo-tól szeretnék mindenképpen olvasni. A Hat varjú könyve izgatja leginkább a fantáziámat, de előtte szeretném elolvasni a Grisha trilógiáját is. Sajnos a trilógia első része, az Árnyék és Csont már nem kapható. Molyon ezért megkérdeztem a Könyvmolyképző Kiadót, hogy tervezik-e újra kiadni a könyvet. A válaszuk pedig az volt, hogy igen tervezik, de pontos dátumot nem írtak. Viszont én bízom benne, hogy 2020-ban újra kifogják adni a könyvet. 
2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni:
Jeaniene Frost: Második kísértés című könyvét szeretném mindenképpen elolvasni. Most olvasom éppen az Első lobbanást és már csak pár oldal van hátra belőle, így alig várom, hogy folytathassam Vlad és Leila történetét. 
3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni:
William Shakespeare: Hamlet. Már egy ideje a polcomon csücsül és eddig Shakespeare minden műve tetszett (leginkább a Szentivánéji álom) és bár van még néhány klasszikus, amelyet elszeretnék olvasni, de most csak a Hamletet mondanám. 
4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni:
Kelly Oram: Csókelvonó kockának című regényét szeretném újraolvasni. Régebben nagyon tetszett és azt maradt meg belőle, hogy az olvasása után napokig boldog és mosolygós voltam. Pont ilyen könyvre lenne most is szükségem egy forrócsokoládé és egy almás-fahéjas muffin társaságában. :) 
5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre:
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra című könyve már évek óta a várólistámon porosodik. Így őt is szeretném 2020-ban elolvasni. Főleg azért mert történelmi romantikus regény, amely az egyik kedvencem. 
6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél:
Talán annyira nem is terjedelmes, de ide Böszörményi Gyula: Szer'usz világ című regényét szeretném választani. Bevallom őszintén most, hogy rálestem az oldalszámára, meglepődtem. Kicsit többre számítottam, de azért ez a 360 oldal sem kevés. :)
7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél:
Rögtön Ashley Carrigan jutott az eszembe, akinek a Suttogó-völgy című könyve nagy kedvencem lett. Ezért mindenképpen szeretnék tőle olvasni és azt is tudom már, hogy melyik regényét. Az oroszlán árnyékában című könyvét szeretném leginkább elolvasni. 
8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén:
Idén egy felnőttszínezőt kaptam karácsonyra, de azt is szeretném majd kiszínezni a jövő évben. 
9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2020-ban fogsz:
Ha kiadják újból az Árnyék és Csontot, akkor minden bizonnyal a Grisha trilógia lesz az a sorozat, amelyet elkezdeni és befejezni is fogok 2020-ban. 
10. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Mennyiségi célkitűzésem a 30 db könyv elolvasása, mert nem szeretek irreális és túl magas célkitűzéseket sem adni magamnak, mert nem tudni mit hoz a jövő. Lehet, hogy eltörik a lábam és akkor annyit tudok olvasni, amennyit csak akarok. De az is meg lehet, hogy az új munkahelyem miatt vajmi kevés időm lesz az olvasásra és akkor csak frusztrálna, hogy milyen keveset tudok olvasni.... Viszont szerintem a 30 db könyv nem kevés és még kevesebb szabadidővel is el lehet olvasni ennyi könyvet. Meg aztán nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Inkább olvassak kevesebb regényt, de azok legyenek jók és nyújtsanak számomra maradandó élményt, mintsem sok tucatregényt olvassak. Sajnos utóbbira volt már példa és az annyira nem tetszett. :(
12. Bármilyen egyéb célkitűzés?
Szeretnék dolgozni az önbizalmamon, mert abból elég kevés jutott számomra sajnos. Ezenkívül még vannak célkitűzéseim, de ezekről majd egy külön bejegyzésben mesélnék nektek. 

Ha van kedvek töltsétek ki ti is. 💙
Szép napot mindenek,
Heni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...