2022. febr. 9.

Kasie West: Az igazság pillanata

 Kasie West eddigi összes megjelent könyvét olvastam, így nagyon izgatott voltam az újonnan megjelent könyve iránt,  amely Az igazság pillana címet kapta. 

Röviden a könyvről: 

A történet főszereplője a 16 éves Hannah Moore, aki kiváló úszó és szerelmese a víznek. Céltudatos és önálló lány, aki mindent megtesz azért, hogy kíváló úszóvá váljon. A látszólag tökéletes életet élt lány élete közel sem felhőtlen. Bátyja már azelőtt meghalt, mielőtt a lány megismerhette volna. A szüleinek még sok év elteltével sem sikerült megbírkózniuk azzal, hogy a fiúk már nincs köztük. Hannah úgy érzi, hogy versenyznie kell a halott bátyjával. Úgy érzi, hogy a szülei mindig a bátyját válasszák helyette. Hannah versenyét pedig a mozihősnek, Heath Hallnak öltözött fickó zavarja meg. De vajon ki lehet az álarc alatt? A regényben kulcsfontosságú szerepet kap a gyászfeldolgozás, a barátság, a kitartás és a nyomozás a titokzatos Heath Hall álarcos után. 

Véleményem a könyvről: 

Ha egy szóval kellene leírnom a könyvet, az mindenképpen a különleges lenne. Az elején még nem igazán tudtam kiigazodni a történeten és Hannah karakterét is túl ridegnek tartottam. Látszólag valóban nem érdekli a lányt semmi más, csak az úszás. De a történet előre haladásával megtudhatjuk, hogy miért is hajt ennyire Hannah. A könyv közepe felé már sikerült megkedvelnem a lányt és igazán érdekelt, hogy mikor jön rá ki is az a titokzatos Heath Hall álarcos. Igazán tetszett, hogy a mellékszereplők jól kidolgozottak voltak. A kedvenc mellékszereplőm Jackson volt, mert imádom az olyan nyitott, barátságos és vicces karaktereket, mint amilyen ő is volt. Az is nagyon szimpatikus volt a számomra, hogy Hannah és a legjobb barátnője kapcsolatába nem rombolt bele az, hogy ugyanaz a pasi érdeklődik mindkettőjük iránt. Az ex pasi jelenléte kicsit meglepett, de jó volt olvasni végre egy olyan szakítás utáni állapotról, amelyben kölcsönösen tisztelték egymást és a koruk ellenére éretten viselkedtek. A regény mozgató rugója, vagyis a Heath Hall álarcos ügy megoldása meglepett a végén, így azoknak is nagyon tudom ajánlani a könyvet, akik egy izgalmas történetet szeretnétek a kezükbe venni. 

Összességében nagyon tetszett a könyv, mert különleges volt és érett, hiszen ifjúsági regényként komoly témát dolgozott fel. Viszont Hannah és Jackson kapcsolata számomra hirtelen váltott át egyik végletből a másikba. Hannah viselkedése pedig számomra érthetetlen volt a fiúval szemben, hiszen ő mindig kedves és jófej volt vele szemben. Míg Hannah egy kicsit véleményem szerint sokszor nem tudta kifejezni az érzelmeit, így néhányszor úgy tűnt, mintha fennhordaná az orrát, így négy csillagot szeretnék adni a könyvre. De ha a sztorit kellene értékelnem az mindenképpen öt csillag  lenne. 

Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌟🌟🌟🌟/5

Kedvenc idézetem: 

"Mindig azt kellene választanod, ami neked a legjobb."

A könyv adatai: 

Író: Kasie West 

Cím: Az igazság pillanata 

Műfaj: Ifjúsági regény 

Kiadó: Menő Könyvek 

Megjelenése: 2021 

Oldalszám: 326 oldal 

Fülszöveg: 

A ​tizenhat éves Hannah Moore pontosan tudja, ki is ő: a sikeres úszó, aki hamarosan ösztöndíjjal fog bejutni az egyetemre. Ami persze abszolút megéri a kemény munkát, még ha a folyamatosan sajgó válla nem is feltétlenül ért egyet ezzel az állítással. Így hát, amikor az uszodában felbukkan a mozihős Heath Hallnak öltözött fickó, és tönkreteszi az úszóversenyt, Hannah nincs oda az örömtől. Elhatározza, hogy meg fogja akadályozni, hogy ez az alak még egyszer keresztülhúzhassa a számításait. Csak hát nem igazán tudja, ki lehetett a rendbontó.

Az ismeretlen figura nem az úszóversenyen okozott először felfordulást. Egy kis nyomozást követően az is kiderül, hogy meglepően sok ember lapulhat a maszk mögött – többek között Hannah volt barátja, valamint a legjobb barátnőjének imádottja is. A lányt hamarosan beszippantja az ál Heath Hall titokzatos világa.

Amint egyre közelebb kerül a maszkos fiú kilétének felfedéséhez, Hannah magával kapcsolatban is ráébred pár meglehetősen kellemetlen igazságra: például, hogy mennyire nehezen viseli rég elhunyt bátyja árnyékát, amely még mindig meghatározza a család mindennapjait, vagy, hogy talán nem is annyira elégedett a döntéseivel, mint ahogyan azt állítja… És hogy úgy tűnik, belezúgott abba a pasiba, akiről a legkevésbé sem gondolta volna, hogy valaha is megkedveli.


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Az igazság pillanata 👈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kasie West: Az igazság pillanata

 Kasie West eddigi összes megjelent könyvét olvastam, így nagyon izgatott voltam az újonnan megjelent könyve iránt,  amely Az igazság pillan...