2022. jan. 29.

Farkas Andrea: Randik és más katasztrófák (Smaragd Wellness Klinika 3.)

 Farkas Andrea könyveit én nagyon szeretem, mert igazán szórakoztatóak, viccesek és persze romantikusak. A Smaragd Wellness Klinika eddigi összes részét olvastam és már nagyon kíváncsi voltam a mindig szókimondó Kinga és a komoly, férfias Hunor történetére. 💙 

Röviden a könyvről: 

A Randik és más katasztrófák című regénynek Kinga a főszereplője, aki egy gimnáziumban tanít matekot. Ahogy a legtöbb nő, ő is szeretne magának egy odaadó és megbízható férfit, így próba szerencseként regisztrált egy társkereső oldalra. Bár rengeteg szerelmi kapcsolat mondhat köszönetet a társkereső oldalaknak, mi van akkor ha Kingának egészen máshol kellene nyitott szemmel járnia? Talán pont az lesz számára az igazi, akit eddig legszívesebben elkerült volna több száz kilóméterre. Hisz, mint tudjuk, senki és semmi sem az aminek látszik. Előfordulhat az is, hogy Hunor a férfias és szigorú küllem alatt egy szenvedélyes és figyelmes férfi, aki Kingához hasonlóan vágyik a szerelmre és egy megbízható társra. 

Véleményem a könyvről: 

Kingát már az sorozat első két részében is nagyon érdekes karakternek tartottam. Igazi vagány csajszi, aki ki mer állni a saját véleménye mellett. Viszont emelett a barátjai bármikor számíthatnak a segítségére és támogatására, emiatt én nagyon kedvelem őt és már alig vártam, hogy megismerhessem az ő történetét is. Nagyon átéreztem a helyzetét abban, hogy nem jön számára a nagy Ő. Az internet és a társkereső oldalak valóban nagyon szuperek tudnak lenni, de sajnos sokan kamu profilt készítenek és mások képeit használják fel. Nagyon óvatosnak kell lenni véleményem szerint az ilyen oldalakon, mert nem tudhatjuk, hogy valóban ki is ül a képernyő másik oldalán. Sajnos Kingának is sikerült belesétálnia ebbe a csapdába. Hunor viszont a munkájának szenteli az egész napját és a legfőbb célja megszerezni egy bizonyos telket. A telek megszerzéséhez szüksége van Kinga segítségére. Nagyon szerettem olvasni a kettőjük kapcsolatáról, mert hűvösen indult és a lapokon is érződött, hogy egyik sem szimpatikus a másik félnek. A sors ennek ellenére úgy alakította a lépéseiket, hogy folyton egymásba botlottak. Sok vidám percet okozott számomra a könyv olvasása, mert mindig történt valami elképesztően vicces dolog Hunorral és Kingával. Az egyik kedvenc részem az autóversenyzés volt! 😄 A mellékszereplők sem maradtak el természetesen a könyvből, feltűnt néhány jelenetig az első részből már jól ismert Lia és Iván, illetve a butyutának tűnő Gergő, aki igazából mindenhez ért. Új mellékszereplők közül Vajk volt a kedvencem és nagyon szívesen olvasnék egy olyan történetet, amelynek ő az egyik főszereplője. 

Összességében nekem nagyon tetszett a könyv, hozta Farkas Andrea már jól ismert csajos, szórakoztató és romantikus színvonalát, amelyet már megszoktam az előző regényeiből. Kétségkívül Kinga és Hunor kapcsolatán szórakoztam eddig a legjobban, és igazán örülök annak, hogy végül egymásra találtak. 

Köszönöm szépen az élményt a kedves írónőnek, Farkas Andreának és az Erawan kiadónak, hogy elolvashattam a könyvet! 😊 


Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌟🌟🌟🌟🌟/5  

Kedvenc idézeteim: 

"Az emberek hajlamosak mindent a külső alapján megítélni, tévesen." 

"Egy ismerkedésnek nem arról kellene szólnia, hogy jobban megismerjük a másikat? Kölcsönösen? Nem is a kölcsönösségről van itt szó, hanem a tiszteletről, arról, hogy még ha nem is érdekel a másik, van annyi tökösség benned, hogy megmondod, mennyire untat, de ha nincs, akkor is elviseled a vacsora végéig."  


Érdekességek: 

A regényben egy mai, magyar dal is feltűnt, amelyet én nagyon szeretek. :) 

"– Rét című dal? – ragadja meg a lényeget.

– Igen, amiben csak ülnek és várják a csodát – bólogat Zente.

Hunor segítségért fordul felém. Elmagyarázhatnám neki, hogy Zente minden minden bizonnyal az Azahriah számra gondolt, ám nem hiszem, hogy ez mondana bármit is Hunornak."

A könyv adatai: 

Író: Farkas Andrea 

Cím: Randik és más katasztrófák 

Sorozat: Smaragd Wellness Klinika 3. 

Műfaj: New Adult, romantikus 

Kiadó: Erawan Kiadó 

Megjelenése: 2021 

Oldalszám: 384 oldal 

Fülszöveg: 

Kinga gimnáziumi tanárnő. És listamániás. Listát ír a bevásárlásról, dolgokról, amiket nem szabad elfelejtenie, amiket el kell felejtenie, amiket imád és amiktől-akiktől a szőr is feláll a hátán. Ez utóbbiak: Polgár Hunor, a december, a karácsony és a plázában rendezett adventi vásár, amelyen részt kell vennie, és ott széles mosollyal diós kiflit árulnia. Pedig leginkább egy normális férfival randizna, aki semmiképpen sem Hunor.

Hunor vállalkozó. És munkamániás. Ám minden rosszul alakul, el kell viselnie a bővítendő Smaragd Klinika utasítgató tulajdonosát, karácsonyig befejeznie egy fontos munkát, ráadásul álmai telkének megvétele is kútba esik. Ő viszont kemény srác, elhatározza, rájön, miért borult a szerződés. Csakhogy ebben szüksége lenne Kingára is, pedig nagy ívben elkerülné a lányt, aki miatt kis híján letartóztatják. Egy katasztrofális randival kezdődik minden…

Új regényében Farkas Andrea ezúttal is mesterien szövi a cselekmény szálait.


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Randik és más katasztrófák 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Soman Chainani: Szörnyek és Szépek | Tizenkét hátborzongató mese |

 Őszintén szólva 28 évesen is odáig vagyok a mesékért. Titokban nagyon izgalmasnak találom a sötét, misztikus és hátborzongató történeteket....