2022. jan. 19.

Katy Birchall: Szigorúan titkos koszorúslány 💖

 December eleje óta a polcomon várakozott Katy Birchall: Szigorúan titkos koszorúslány című könyve. Elsőként a színes borítójára lettem figyelmes, majd amikor elolvastam a fülszövegét nagyon megtetszett a leírása, így mindenképpen elszerettem volna olvasni. 

"– Sok minden vár még rád az életedben. Nincs idő arra, hogy a múlttal kapcsolatban aggodalmaskodjunk."


Röviden a könyvről: 

A történet főszereplője Sophie Breeze, aki hivatásos koszorúslány. Profi a munkájában, a menyasszonyok bármiben számíthatnak rá. Sophie, az eddigi pályafutása során sok különleges menyasszonnyal dolgozott együtt, ám egyik sem volt annyira makacs és öntörvényű, mint Lady Maede lánya, Cordelia Swann. 

Vajon Sophinak sikerült meglágyítania Cordelia  fagyos szívét? Meg tudja-e oldania karrierje eddigi legnagyobb kihívását? 

Véleményem a könyvről: 

Amikor elolvastam a fülszöveget még nem igazán voltam tisztában azzal, hogy mit is takar pontosan az a munka, hogy hivatásos koszorúslány. Még sosem hallottam eddig hasonló foglalkozásról, így már emiatt is nagyon érdekes volt számomra a regény. Sophie egy fantasztikusan szorgalmas, elkötelezett, maximalista nő, akire bármikor lehet számítani. Valóban illik hozzá ez az elkötelezett munka és remekül kitudja benne bontakoztatni a számtalan pozitív tulajdonságát. Amikor Lady Meade felkérte koszorúslánynak a lánya esküvőjére, Cordelianak, onnantól kezdett igazán izgalmassá válni a történet. Cordelia és a családja országosan ismert celebek, akik titoktartási szerződést is kötöttek Sophie-val. Bevallom őszintén, hogy Cordeliat nem sikerült megkedvelnem, annak ellenére sem, hogy már a kötet elején gyanítottam, hogy biztosan nyomós oka lehet a goromba viselkedésére. Sophie számára lehetetlennek tűnő feladatokat adott, csak azért, hogy a lány felmondjon. A hattyús rész volt szerintem a legdurvább az összes gonosz viccei közül, bár visszagondolva valóban vicces, hogy Sophie még csak nem is gyanakodott semmi turpisságra. Cordelia és Sophie a civakodások és ugratások ellenére egyre közelebb kerültek egymáshoz, ami eszembe jutatta azt, hogy kiskoromban nekem is az a lány lett a legjobb barátnőm, akivel évekig utáltuk egymást. Nem mindenki olyan, mint amilyennek látszik elsőre. Bár az első benyomás sokat számít, még sem szabad elítélni senkit sem első látásra. Remek példája volt ennek Cordelia és Sophie, akik a lapokon keresztül betekintést nyújtottak a legféltettebb titikaikba. Cordelianak elég zűrős múltja volt, amelyet teljesen megértettem, hogy nem szeretett volna kitárni mindenkinek. Bár nem sikerült megszeretnem a karakterét, ennek ellenére örülök annak, hogy meglágyult a szíve és pár pozitívabb tulajdonságát is megmutatta. Sophie egy komoly kapcsolaton van túl és az egykori párja nősülni készül. Nem mellesleg meghívta a lányt az esküvőjére is. Sophie látszólag naiv és túl jószívű, hogy bárkinek is nemet mondjon. De pont Cordelianak sikerült elérnie azt, hogy a lány kiálljon magáért és bátrabb legyen. 

A regényben különösen tetszett, hogy kidolgozott mellékszereplők voltak, akik közül többet is sikerült megkedvelnem. Természetesen Cordelia testvérét, Tomot imádtam. Tom egy egykori Playboy, de ma már sokkal komolyabb lett és lecsendesedett. Nagyon aranyos volt, amikor Sophie-nak bemutatta a falut és közelebb engedte magához a lányt. A másik kedvenc mellékszereplőm pedig Sophie unokatestvére volt, Cara. Aki egyébként Sophie egyik legjobb barátnője is. 

Röviden szólva nagyon-nagyon tetszett Katy Birchall: Szigorúan titkos koszorúslány című regénye, amely igazán szórakoztató volt és különösen tetszett benne a főhősnő. Sophie nagyon aranyos és szerethető karakter, akivel könnyű azonosulni. A kis szerelmi szál tökéletes volt. Nem volt se túl sok, se túl kevés. Aki szeretne egy vidám történetét olvasni vagy csak pozitív olvasási élménnyel szeretné kezdeni az idei évet, az bátran olvassa el a Szigorúan titkos koszorúslány című könyvet, mert biztosan nem fog csalódni! :) 

Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌟🌟🌟🌟🌟/5  

A könyv adatai: 

Író: Katy Birchall 

Cím: Szigorúan titkos koszorúslány 

Műfaj: Chick lit, kortárs 

Kiadó: Metropolis Media 

Oldalszám: 466 oldal 

Megjelenése: 2021 

Fülszöveg: 

Sophie ​Breeze zseniális koszorúslány. Valójában annyira zseniális, hogy teljes munkaidős állásként műveli. Professzionális koszorúslányként Sophie-t a londoni menyasszonyok bérlik fel, hogy legyen a jobbkezük, aki barátként pózol, de a színfalak mögött dolgozik, hogy segítsen megtervezni a tökéletes esküvőt, és biztosítsa, hogy a nagy nap gond nélkül elteljen.

Amikor a brit arisztokrácia legmagasabb rangú családja bérli fel az év esküvőjének megszervezésére, Sophie úgy érzi, elérkezett az idő, hogy bebizonyítsa, milyen tehetséges.

Sajnos nem ideális, hogy a menyasszony, Lady Meade lánya, Cordelia Swann országosan ismert celeb, aki egyáltalán nem akarja Sophie szolgálatait, és elhatározza, hogy rémálommá teszi a lány életét. Az se túl szerencsés, hogy Sophie Cordelia előkelő bátyjához vonzódik. De amikor a rivális társasági esküvőt ugyanarra a napra hirdetik meg, a dolgok kezdenek egyre bonyolultabbá válni.

Meg tudja-e oldani Sophie karrierje legnagyobb kihívását – rekordidő alatt lebonyolítani egy nagy horderejű gálát négyszázötven vendég számára, megnyerni egy vonakodó menyasszonyt, és elkapni a jóképű Lord Swann tekintetét –, mindezt úgy, hogy titokban tartja valódi kilétét, és méltósága és önbecsülése is sértetlen marad?

Szívmelengető és vidám regény az esküvők örömeiről és nehézségeiről, a női barátság árnyalatairól és a szerelem megváltó erejéről, amely a legváratlanabb helyzetekben találhat ránk. 


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Szigorúan titkos koszorúslány 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Liz Braswell: A vén idő mesél 🥀

 A Manó Könyvek kiadó jóvoltából ismént egy nagyon izgalmas Sorsfordító történetet ismerhettem meg. Az egyik kedvenc Disney mesefilmem A szé...