2022. jan. 9.

Gyovai Helén: Hol vagytok, olasz amorózók?

 Először is szeretnék mindenkinek Boldog új évet kívánni! 🌟 

A 2022-es évben az első könyvajánló, amelyet megszeretnék osztani a blogomon az Gyovai Helén: Hol vagytok, olasz amorózók? című könyve lenne. Gyovai Heléntől még nem volt alkalmam olvasni, ezért nagyon örülök, hogy így az év elején már is megismerkedhettem egy számomra még új, magyar szerző munkásságával. 

Röviden a könyvről: 

A Hol vagytok, olasz amorózók? című regényben 9 történetet olvashatunk a szerelemről. Betekinthetünk az ellenállhatatlan és csábító olasz macsók hódításaiba. Az olasz férfiak mindenhol arról ismertek, hogy jóképűek, vonzóak és mesterfokon űzik a romantikus hódítás trükkjeit. Ebben a kötetben pedig kilenc valós történeten keresztül követhetjük nyomon az olasz-magyar szerelmes történeteket. Kíváncsi lettél, hogy mit esznek a magyar nők az olasz férfiakban? Sőt, egyáltalán a nők többsége miért bolondul meg a végzetes vonzerejű, olasz macsóktól? Gyovai Helyén: Hol vagytok, olasz amorózók? című kötetében megleled a választ a kérdésre. 😉 

Véleményem a könyvről: 

Nagyon kíváncsi voltam már a regényre, hiszen pár hete a polcomon várakozott a könyv, hogy elolvassam. Bevallom őszintén, hogy az ünnepek után elfáradtam és így az év elején nem volt kedvem hosszabb olvasmányhoz, ezért is választottam kezdésnek rövidebb könyvet. Sorban haladtam a történetekkel, így gondoltam, hogy röviden kifejtem mind a kilenc történetről a rövid véleményemet. 

Gennaro, a nápolyi műkereskedő 

Nagyon tetszett ez a történet, hiszen az 1970-es évekbe kalauzolt el és igazán szórakoztató volt olvasni, hogy mit csináltak szabadidejükben az akkori korban az emberek. Jó volt olvasni arról is, hogy ekkor még valós élményeket szereztek a hölgyek és férfiak, így ismerkedett meg Ági is Gennaroval. Gennaro nagyon családcentrikus férfi, ahogyan az olasz férfiak nagy többsége. Az édesanyja pedig különösen fontos személy volt az életében. A szomorú résznek nem igazán örültem, de annak örülök, hogy végül Áginak szép és boldog élete lett. 


Antonio, a sorrentoi könyvelő 

Ez a történet Boriról és Antonioról íródott. A mi korunkban játszódó sztori volt, amely igazán hasonlított egy New adult történetre. Hétköznapi történet volt, amely testi vonzalomból indult ki, és csak később ismerték meg egymást a szereplők. Néhány hónapnyi együtt járás után a férfi rossz tulajdonságai kezdek előtérbe kerülni. A romantikus vacsorákat, a perzselő szexet pedig egyre inkább ködös homály fedte be. Ebben a történetben is kulcsfontosságú szerepet töltött be az olasz mama, amelynek Bori sem örült felhőtlenül. Úgy látszik az anya-komplekszus ragályos az olasz férfiak esetében. Nem volt egy vidám sztori, de tanulságos volt. 


Enrico, a milánói jógatanár 

Eszter és Enrico története számomra nagyon vicces volt. Enrico nem éppen egy macsó, hiszen vegetáriánus, folyton jógazik és meditál. Amivel természetesen nincs semmi gond, hiszen ezek a dolgok fantasztikusak lehetnek, ha mellette elfogadja az ember, hogy a másik ember eszik húst, mást sportol és nincs elvarázsolva a nap huszonnégy órájában. Enrico az utóbbi, én sokszor nevettem rajta, mert számomra minden volt, de vérbeli olasz férfi biztosan nem. Eszter hasonlóképp vélekedett a férfiról egy idő után. 😀 


Marco. Építészmérnök Comóban. 

Ez volt az egyik kedvenc történetem, hiszen két fiú szerelméről olvashatunk ebben a rövid sztoriban. Semith már a szárzamázásával is nagyon különleges fiúnak számított Olaszországban és annyira jó volt olvasni a valós történetéről. Én csak szívből kívánok neki boldogságot! Már csak ezért az egy történetét megérte elolvasni a könyvet. 


Giuseppe, a szicíliai konyhafőnök 

Ebben a történetben a korkülönbség kerül előtérbe, ahol a nő a fiatalabb és a férfi idősebb. Nem egy két év a korkülönbség, emiatt többen megszólják a párt. Én úgy hiszem, hogy szerelemben nem számít a korkülönbség. Vikinek mindig is az izmos fiatal férfiak tetszettek, míg meg nem ismerte Guiseppét, aki idősebb, kopasz és pocakos. Bizony, úgy látszik, hogy a pocakos olaszok is lehetnek ám macsók. Valójában miért is ne lehetnének? Őszinte és szép történet volt a szerelmük, szerettem olvasni. 


Marcello, állatorvos Astiból 

Abszolút kedvencem volt az ártatlan és kedves történetével. Kati egy nagyon kedves és jószívű lány, akit szerintem még az ég is Marcellonak teremtette. Nagyon szép párt alkottak, akik bármikor számíthattak egymásra. Öröm volt olvasni arról, hogy Marcello védelmezte és vigyázott a lányra. Jó lett volna ha Kati kicsit életrevalóbb, de el kell fogadni, hogy vannak akik máshogy gondolják a dolgokat és Kati is ilyen volt. Nagyon kedves történet volt a számomra. 


Daniele, a budapesti pugliai 

Hasonlóan a Guiseppe, a szicíliai konyhafőnök történethez itt is kulcsfontosságú szerepepet tölt be a korkülönbség. Viszont ebben a történetben a nő volt az idősebb, és a férfi a fiatalabb. Viola szerintem egy nagyon vonzó, céltudatos és okos nő volt, így nem csoda, hogy Daniele teljesen bele habarodott. A véleményem nem változott, szerintem a korkülönbség nem számít. A lényeg, hogy a két fél kölcsönösen tisztelje és szeresse a másikat. A többi ember véleménye meg nem számít. 


Samuele, a bolognai macsó 

Az egyetlen olyan történet volt, amelyet fintorogva olvastam. Akkora pofont adnék legszívesebben Samuelenek! De tanulságos történet volt, mert bizony vannak sajnos csalfa férfiak is, akiknek a hűség nem számít! De szerencsére nem minden férfi olyan gazember, mint Samuele. 


Vittorio és a calabriai komunna 

Először nagyon megörültem, hogy egy közel 100 éves olasz történetet olvashatok el. A sztori eleje nagyon hasonlított egy történelmi romantikus regényre, némi szomorúsággal és mai szemmel meghökkentő házassággal. De Vittorio-nak túl nagy volt a szíve.... A legmeghökkentőbb történet volt a könyvben, így ő maradt meg leginkább az emlékezetemben. Elképesztő, hogy ez a valóságban is megtörtént. 😲


Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌟🌟🌟🌟/5 

A könyv adatai: 

Író: Gyovai Helén 

Cím: Hol vagytok, olasz amorózók? 

Műfaj: Romantikus 

Kiadó: Erawan Kiadó 

Megjelenése: 2021 

Oldalszám: 240 oldal 

Fülszöveg: 

"Ellenállhatatlan ​udvarlás, mesterfokon űzött csábítás, romantikus hódítás… ezt testesítik meg az olasz férfiak a női kollektív fantáziában, igaz? Azt gondolhatnánk, hogy az olaszoknak szinte kötelező tökéletes szeretőknek lenniük, és hogy ennek titkos mesterfogásait valószínűleg már általános iskolától kezdve tanítják a fiúknak. Az ébenfekete, enyhén hullámos haj, a csábító mosoly, a finom kézcsók, a lehengerlően fondorlatos szöveg egész egyszerűen ellenállhatatlan! Vagy legalábbis annak tűnik.

Vajon miben rejlik a varázsuk? Hogyan hódít és hogyan szeret egy olasz férfi? Miért hisszük el nekik, hogy csak pár lépésre vannak a csillagok vagy a toszkánai ház?

Gyovai Helén, a Hogyan lettem olasz mamma? című sikerkönyv és az olaszmamma blog szerzője új kötetében kilenc valós történeten keresztül ered a talján macsók titkainak nyomába. Helén olasz-magyar vegyes párosok különleges szerelmes sztorijait és két „bonus tracket” is elmesél, arra keresve a választ, hogy van-e valóságalapja a legendának…" 

Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Hol vagytok, olasz amorózók? 👈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Soman Chainani: Szörnyek és Szépek | Tizenkét hátborzongató mese |

 Őszintén szólva 28 évesen is odáig vagyok a mesékért. Titokban nagyon izgalmasnak találom a sötét, misztikus és hátborzongató történeteket....