2024. ápr. 26.

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas gyermekkönyvnek tűnt, ezért mindenképpen várólistás regény volt a számomra! 

Röviden a könyvről: 

A könyv fószereplője egy testvérpár, Ben és Hattie. A gyerekek nemrég költöztek Londonba és egy szép napon összebarátkoztak egy oroszlánnal az egyik parkban. Igen ám, de Mr. Pompás Mancs nem egy közönséges oroszlán, már ha egyáltalán lehet egy oroszlánt közönséges cimkével illetni. Mancs egy oroszlánbandita, akinek célja igazságot szolgáltatni és megmenteni a rabságban élő állattársait. Mancs, Ben és Hattie közt szoros barátság alakult ki. Közös kalandjuk során olyan akciókban vesznek részt, mint pl.medveszöktetés vagy besurranni egy állatkertbe. Viszont ez még csak a jéghegy csúcsa. 

Véleményem a könyvről: 

Stephanie Sorrell-től még nem volt szerencsém olvasni, ezért nagyon izgatott voltam, hogy vajon tetszeni fog-e majd a Mr. Pompás Mancs című könyve. Mivel imádom a gyerekkönyveket, ezért nagy lelkesedéssel kezdtem neki a regénynek és azt kell mondanom, pont olyan volt amelyre számítottam! Kalandos, izgalmas és meghökkentő is egyben! 

Mr.Pompás Mancs egy önbizalommal teli oroszlán, aki első pillanatra egy igazi úri oroszlán, roppant jólnevelt és még cilindere is van. A legkevésbbé gondolná róla az ember, hogy ő egy oroszlánbandita. Ben-nel és Hattie-vel nagyon szoros barátságot alakított ki, amelyről én örömmel olvastam, mert szerintem nagyon jót tett a gyerekeknek az, hogy Manccsal barátkoztak. A gyerekeknek sem volt könnyű életük, hiszen nemrég költöztek Londonba, új iskolába kerültek és a szüleik rengeteget dolgoznak, alig találkoznak velük. Viszont Mancs kitárta előttük a világot és megmutatta azt nekik, hogy bizony vannak olyan emberek, akik sajnos szörnyen bánnak az állatokkal. A gyerekek pedig bebizonyították Mancs számára, hogy milyen hűséges és eltökélt barátokra tett szert az oroszlán, Ben és Hattie személyében. Nagyon tetszett a könyvben, hogy szórakoztató és remek gyerekeknek szóló történetet mutatott be az író, miközben felhívta a figyelmet az állatvédelemre. Ez egy igazán fontos téma és nem árt felhívni a gyerekek figyelmét is ez ügyben. Könnyen olvasható könyv, amelyet nem csak gyerekeknek hanem felnőtteknek is csak ajánlani tudok! Engem meglepett, mert egy sokkalta inkább gyermekibb sztorira számítottam, de helyette kaptam egy állatdetektív, állatvédelmi regényt humorosan és szórakoztatóan tálalva. Igazán megkedveltem a gyerekeket is, mert Hattie igazi idősebb testvér volt, aki mindenáron vigyázni akart az öcsére, Benre. Ben pedig egy belevaló kissrác volt, aki nem riadt vissza a legveszélyesebb kalandoktól sem. Mancs kitartása és eltökéltsége példaértékű volt, ezért őt is nagyon megszerettem a lapokon át. Ahogyan a múltját megismerjük, megtudhatjuk, hogy ő is sok rosszon ment keresztül és nehéz kölyök kora volt, ezért is célja az, hogy megmentse a bajba jutott állatokat, valamint, hogy azok az emberek akik ezeket a szörnyűségeket tették elnyerjék a méltó büntetésüket. A kedvenc jelenetem a medveszöktetés 🐻 volt! Az egy kiváltképp vicces és izgalmas fejezet volt! De a pingvines jelenet is a kedvenceim közé került. 

Nagyon szerettem olvasni! Ajánlom! 🦁🐻🐑🐧 

Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌠🌠🌠🌠🌠/5 

Kedvenc idézeteim: 

"Az öccse egészen biztosan komoly bajba keverni őket egyszer – bár, most, hogy így belegondolt, nem is tudott komolyabb bajt elképzelni annál, mint hogy az engedélye nélkül kövessenek egy oroszlánt az otthonáig." 

"– Tudjátok, én útonálló vagyok, ha úgy tetszik, bandita. Az utolsó úri banditàk egyike. Vagy talán az első oroszlánbandita."

"Mi jogosítja fel az embereket arra, hogy elraboljanak és rabszolgaságban tartsanak más élőlényeket?"

"– Hát, ez tényleg nem fair. Aki elég okos ahhoz, hogy megússza, az viszont nem büszkélkedhet vele."

"Ha az emberek többet simogatnának macskát, sokkal kedvesebbnek tartanám őket."

"– Túl vagyunk a nehezén. Most már csak annyi van hátra, hogy kiszabadítsunk egy medvét!"

"A tigrisek kiszámíthatatlan teremtések, teli dühvel."

"– Most komolyan rábeszélsz, hogy segítsek egy oroszlánnak elkapni egy egzotikusállat-tenyésztőt?

– Hát, nagyon úgy néz ki, hogy pont ezt teszem."

"Személyes ügyeinket csakis legbizalmasabb barátainkkal osztjuk meg."

Stephanie Sorrell 
A könyv adatai: 

Író: Stephanie Sorrell 
Cím: Mr. Pompás Mancs 
Műfaj: Gyermekkönyv 
Kiadó: Manó Könyvek 
Megjelenési év: 2023 
Oldalszám: 320 oldal 
Fülszöveg: 


Ben és Hattie London egyik parkjában összebarátkoznak egy oroszlánnal, aki csakhamar a legjobb barátjuk lesz. Mr. Pompás Mancs nem csupán egy roppant jólnevelt nagymacska, hanem egy oroszlánbandita, aki igazságot szolgáltat és megmenti rabságban sínylődő állattársait. Például régi barátját, egy medvét a városi állatkertből. Ám ehhez a tervéhez szüksége van Ben és Hattie segítségére is. A gyerekek örömmel csatlakoznak az akcióhoz, ám akkor még nem tudják, hogy a medveszöktetés korántsem veszélytelen vállalkozás! Pedig ez még csak a kezdet…

Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Mr.Pompás Mancs 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...