2020. febr. 8.

Antoine Laurain: A piros notesz

Antoine Laurain: A piros notesz című regénye igazán megvett engem a fülszövegével. Éreztem, hogy tetszeni fog nekem ez a kötet, de arra nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívembe fogja lopni magát.

Véleményem a könyvről:


A történet egy középkorú féfiról szólt, aki talált egy női táskát. A táskában rejlő tárgyak alapján egyre inkább érdekesebbnek találta a táska tulajdonosát és azt érezte, hogy neki meg kell találnia ezt a nőt.
Rég olvastam már olyan könyvet, amely ennyire szórakoztatott volna olvasás közben.
Nagyon tetszett a regény hangulata. Olyan franciás volt, ha lehet így fogalmaznom. Könnyed, bohókás történet volt egy kis romantikával megfűszerezve. Igazán tetszett, hogy a főszereplő középkorú volt, elvált és egy lány gyermek édesapja. Még is hajtotta őt a vágy, hogy ismét szerelmes legyen és, hogy megtalálja az a nőt, aki pont neki való.
Jean-Luc Bertini/Flammarion
Azt, hogy pedig a lányával együtt ötletelte ki a főszereplőnk, hogy megtalálja a titokzatos táska tulajdonosát, véleményem szerint zseniálisra sikerült. Sokat mosolyogtam a könyv olvasása közben és végig izgultam, hogy mikor fognak már ők ketten találkozni. Az író rakott a sztoriba néhány csavart, hogy még inkább izgulhasson az olvasó. De ezt is remekül oldotta meg, mert oly annyira volt megcsavarva a történetszál, hogy az még hajtsa az olvasót arra, hogy tovább olvassa a regényt. A mellékszereplők kedvelhetőek voltak. Volt itt arrogáns, magabiztos szerető, legjobb meleg barát, nőfaló barát és egy akaratos leányzó, aki a kedvencem lett. Rendkívül színes egyéniségeket alkotott meg Antoine Laurain egy igazán motiváló, bájos és izgalmas történetben. 
A könyv vége pedig szebben nem is végződhetett volna. 
Ajánlom a könyvet minden olyan olvasónak, aki szereti a happy enddel végződő romantikus, könnyed történeteket. :) 

Kedvenc idézeteim:


"Laurent abban a szent pillanatban rájött, mennyire félreérthető a helyzet: magányos férfi, borostás is, kócos is, és egy kuka tetején lévő női táskában kotorászik... "

"Az új, piros Moleskine noteszbe Laure Valadier ezt a mondatot írta elsőként: Szeretem megcsókolni Laurent-t."

Hány csillagot érdemel tőlem?


⭐⭐⭐⭐⭐ / 5

A könyv adatai:

Író: Antoine Laurain
Cím: A piros notesz
Műfaj: Romantikus, kortárs
Kiadó: Park 
Kiadási év: 2018
Oldalszáma: 192 oldal 

Fülszöveg: 
Egy szép párizsi reggelen Laurent Letellier épp a könyvesboltja felé igyekszik, amikor az utcán elhagyott női táskát talál.
Nincs benne semmi, amiből kiderülhetne, kié, ám annál több személyes holmit rejt: fotókat, hajcsatot, egy üveg parfümöt, dobókockákat, mobiltelefon-töltőt, Patrick Modiano egyik regényét és egy feljegyzésekkel teli, piros noteszt. Miközben Laurent a noteszt lapozgatja és az ismeretlen nőtől származó feljegyzéseket olvasgatja, egyre erősebbé válik benne az elhatározás: meg kell találnia a táska tulajdonosát. Kitartó nyomozása szép lassan szerelmi fogócskává alakul, amely nemcsak az ő, de a titokzatos ismeretlen életét is fenekestül felforgatja…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...