2020. ápr. 22.

Baráth Viktória: Egy év Rómában | Avagy a könyv, amely jól arcon csapott!

Baráth Viktóriától ez a második könyv, amelyet olvastam. A Fönök című könyve is nagyon meglepett a végével, de az Egy év Rómában c.regénye rendesen arcon csapott és most is csak vigyorgok, mert imádom az olyan könyveket, amelyek ezt a "woow" érzést váltják ki belőlem. A "woow" érzés nálam annyit jelent, hogy meghökkentő és olyan váratlan fordulattal lepi meg az író/írónő az olvasókat, hogy azok csak kapkodják a fejüket, hogy ez még is hogyan lehetséges?! 
Az Egy év Rómában című regény zseniális történet, amely elsőként magához vonz, majd megbabonáz, elhiteti veled, hogy a szerelem valóban mindent legyőz, végül pedig kicsavarja a szívedet és jól beléd rúg. Aztán feléd nyújtja a kezét és apró fénysugarat mutat neked. Hogy utána mi lesz, az csak rajtad múlik. 

Hány csillagot érdemel tőlem? ⭐⭐⭐⭐⭐ /5

A könyv adatai:

Író: Baráth Viktória
Cím: Egy év Rómában
Műfaj: Naplóregény, Chick lit
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadási év: 2018
Oldalszáma: 506 oldal

Fülszöveg: 
Két ​megtört szív. Két reményvesztett lélek. Egy közös cél: megtalálni a boldogságot.
Leila Findley, a 33 éves írónő élete mélypontra kerül. A múltjában történt tragédiák hatására kialakult depresszióját alkohollal, gyógyszerekkel és egyéjszakás kalandokkal próbálja kezelni. Ezt azonban a kiadója nem nézi jól szemmel, így ultimátumot kap: vagy elutazik, hogy naplót írjon, amit végül könyvként kiadhatnak, vagy elveszíti a szerződését, az utolsó dolgot az életében, ami legalább egy kicsit boldoggá teszi. Nincs más választása, egy évre Rómába kell költöznie.
Hogy könnyebben boldoguljon az idegen városban, segítséget kap Jonathan Raymond atya személyében. A férfi pontosan Leila ellentéte: mosolygós, jókedvű, életvidám, ezért az állandóan komor hangulatú lány eleinte elutasítóan bánik vele. Az atya pozitív hozzáállása azonban őt is megfertőzi. Szokatlan barátságuk egyre jobban elmélyül, amitől Leila úgy érzi, hogy a legmélyebb gödörből is létezhet kiút.

Képesek vagyunk megküzdeni a múltunk démonaival? Lehetünk még a tragédiáink ellenére is boldogok? Ránk találhat a szerelem azután, hogy már végleg letettünk róla?
Baráth Viktória, az Aranykönyv-díjra jelölt Első tánc és A főnök szerzője ezúttal lelkünk legmélyebb és legsötétebb bugyraiba vezet minket. Az Egy év Rómában egy szívszorító történet önmagunk elfogadásáról, az élet szépségeiről és a minden akadályt leküzdő szerelemről.
Megtetszett? Itt rendelheted meg -> KATT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...