2020. máj. 5.

Hercz Júlia: Arany és Ónix

Hercz Júlia: Arany és Ónix című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet, ugyanis a Zafír Pöttyös kategóriába tartozik a Könyvmolyképző kiadónál és nekem a Zafír Pöttyös könyvek 99%-ban kedvencemmé szoktak válni.
Vajon az Arany és Ónix című könyv is a kedvencem lett? Lentebb görgetve megtudhatod. 😉
Forrás: Saját kép

Röviden a könyvről: 

A történet főszereplője egy fiatal hölgy, Miss Asarella Fane. Egy nem mindennapi történetet tárt elénk az írónő, ugyanis Asarella acrif. Gyerekként elvesztette a szüleit és talán most még van remény arra, hogy legalább az unokatestvérét visszakaphassa. Ahhoz, hogy visszakaphassa az unokatestvérét, Dhelward lesz a segítségére. Viszont Dhelward sem hétköznapi ember, hanem holdvérű. Nekük kettőjüknek össze kell tartaniuk és kalandos útjuk során, nem csak a testüket kell védelmezniük, hanem a szîvüket is. Hiszen a szerelem akkor talál rád, mikor a legkevésbbé számítassz rá.

Mit jelent ha valaki acrif?
Az acrifok olyan varázserővel rendelkező lények, amelyek kaput tudnak nyitni más világba. Ahhoz, hogy erősek maradjanak, szükségük van egy lovagra. Ennek a lovagnak ki kell elégíteni az acrifok vágyát, mert abból nyerik az erejüket. Ha ez nem történik meg, az acrif gyenge lesz és akár bele is halhat.

Kicsodák a holdvérűek?
A holdvérűek a vámpírokhoz hasonló lények, de még is sok mindenben mások. Annyi a hasonlóság kettőjük közt, hogy mindkettőnek szüksége van a vér ivásra. Ám, a holdvérűeknek az acrifok és a tündérek vére a legcsábítóbb. Ezenkívül teleportálással és ügyes harci kélességgel is rendelkeznek. A külsejüket a mi világunkban elrejtik és más alakot vesznek fel.

A véleményem a könyvről: 

Nagyon meglepődtem a könyvön, mert nem gondoltam volna azt, hogy egy történelmi romantikus történetet ennyire jól meglehet úgy írni, hogy fantasy szál is fut benne. Számomra meglepőek voltak a regény főszereplői is, hiszen a történet elején még nagyon ellenségesen viselkedtek egymással, majd ahogy haladtak ketten a kalandos útjukon, egyre inkább közelebb kerültek egymáshoz. Ami a leginkább tetszett a könyvben, azaz volt, hogy mindig számíthatott egymásra Asarella és Dhelward. A romantikus szál lassan, de annál szenvedélyesebben bontakozott ki és bár voltak benne drámák, még is ezek tetté az igazzá a kettőjük kapcsolatát. Hiszen a valóságban sem megy minden egy csettintésre. Sok mindenen kell keresztül mennie az embernek ahhoz, hogy végül igazán felhőtlenül boldog lehessen.
Abszolút hozta számomra az Arany és Ónix a megszokott Zafír Pöttyös színvonalat!
A blog bejegyzés elején volt egy kérdésem hozzátok, amely így hangzott? "Vajon az Arany és Ónix című könyv is a kedvencem lett?" A válaszom erre, hogy IGEN! 💕
Imádtam a szereplőket, az egyedi történetet és magát a könyv hangulatát is! Remélem, hogy Hercz Júlia még sok-sok egyedi és különleges olvasmánnyal fog minket megörvendeztetni. :)

Szereplők:

Forrás: Pinterest 

Asarella: Asarella nagyon sok megrázkódtatáson ment keresztül és emiatt a regény kezdetén kissé hűvösnek és magának való hölgynek latszik. Ám ez később változni fog és megismerhetjük az igazi énjét, amelyet teljesen más, mint azt gondolná az ember. Nekem szimpatikus volt és igazán tetszett benne, hogy makacs és kitartó személyiséggel rendelkezett. Nem hajtott fejet senkinek sem és nem félt az ellenségtől sem. Bátran szembeszállt még a legázabb ellenséggel is, de a saját érzelmeitől még is tartott.

Dhelward: Delward egy nagyon különleges férfi, akin én sokszor nem tudtam kiigazodni. Teljesen másnak mutatja magát, mint amilyen és mást mond, mint amit igazából gondol. Sok mindenben hasonlítanak Asarellával, de leginkább abban, hogy mindketten félnek kimutatni az érzéseiket. Dhelwardnak is meg van erre a jó oka, hiszen egyszer már megégette magát a szerelem lángjával. Szerettem az ő karakterét, mert szenvedélyes, magabiztos, erős, humoros és megbízható karakter volt, akit könnyedén a szivembe tudtam zárni.

A mellékszereplők közül nagyon szimpatikus volt nekem Lord Gareth Alan Morgansen, Snowdon earlje. Róla nagyon szívesen olvasnék akár egy saját történetet is! :)

Kedvenc idézeteim:

"– Ez már nem az első alkalom, hogy bizalmas hangon szólít meg. Miért?
– Mert… – A férfi megdörzsölte a tarkóját. – Mert nem akarok távolságtartó lenni…Mert…közelebb akarok hozzád kerülni."

"Lehet, hogy Dhelward utálja ezt a világot és haza akar térni, viszont úgy tűnik, szeret olvasni. Vajon hány könyvet olvashattak mindketten? És vajon mindről különböző véleménnyel lennének, vagy lenne olyan, ahol egyetértenének? Nem mintha ez számítana…"


"– Akkor ön olyan különleges, mint az Északi Fény.

A férfi arcára döbbenet ült ki."

"– Hah! És mást nem kívánna őlordsága? Ne masszírozzam meg tán a lábát? Vagy bújnak maga mellé az ágyba?

– Ezt már az előbb is javasoltam. Miért ózkodik? Talán vonzónak talál, és fél, hogy rám vetné magát?"

"– Így meg tudom védeni.

Fekve? Biztosan… És magától ki véd meg?"


Hány csillagot érdemel tőlem? 🌠🌠🌠🌠🌠/5



A könyv adatai: 
Író: Hercz Júlia
Cím: Arany és Ónix
Műfaj: Történelmi romantikus, Fantasy
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadási év: 2019
Oldalszáma: 376 oldal

Fülszöveg:
Mi ​vár az út végén? Szerelem vagy halál?
Különleges, veszélyes lények járják a 19. századi Angliát, akik a világokat elválasztó Fátyol résein szöknek át.
Asarella tizenöt éves volt, a külvilágiak a szeme láttára meggyilkolták a szüleit. Ő lett Anglia egyetlen életben maradt őrzője, a Fátyol őre, ám ezt mélységesen titkolja.
Hat évvel később Asarella úgy él, mint minden úri kisasszony, amikor különös levelet kap: halottnak hitt unokahúga életben maradt, és csak ő segíthet rajta.
De hogy induljon el egyedülálló nőként egy ilyen illetlen kalandra?
Szüksége van egy kísérőre.
Dhelward, a híres earl, immáron tíz éve él emberek között, de a világ nem tudja róla, hogy holdvérű, egy félelmetes külvilági. Kínszenvedés számára minden nap az emberek között. Ráadásul ahhoz, hogy megőrizze képességeit, egy undorító bort kell innia… vagy varázserejű emberek vérét.
Vajon miért lép kényszerházasságra a lánnyal? És ki küldte a titokzatos levelet?
Útjuk számtalan veszélyes kalandon át vezet, de ki tudja, talán a legtöbbet akkor veszthetik, ha túl közel kerülnek egymáshoz…
A lebilincselő és sodró lendületű regény a 19. századi Angliában játszódik, ahol az udvariasság és az életveszély kéz a kézben jár. Miközben a szereplők útra kelnek megmenteni valakit, szinte tapintható az érzéki feszültség, és számos izgalmas helyzetet szül.
A történet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes regénye.
Hagyd, hogy megbabonázzon!
„Egy titokzatos, rejtélyekkel és varázslatokkal teli világ, amiben szívesen elvesznél.”
– K. Krisztina –
Szereted a fantáziadús, érzéki, tartalmas könyveket?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!
Megtetszett? Itt rendelheted meg -> KATT

A borítóról:

Véleményem szerint nagyon gyönyörű és elegáns lett a borítója, amely egyben figyelemfelkeltő is az arany és fekete szín kombinációjával. A borítót Aux Eliza tervezte. Hatalmas gratuláció neki, mert roppant tehetséges!

Kinek ajánlom? A történelmi romantikus és a fantasy történetek kedvelőinek, illetve bárkinek, aki szeretne egy szenvedélyes és izgalmakkal, titkokkal teli regényt olvasni! :)

Köszönöm az élmény a kedves írónőnek, Hercz Júliának és a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy elolvashattam a regényt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...