2020. aug. 27.

Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira

Kasie West az egyik kedvenc írónőm az ifjúsági regény írók közül, ezért nagyon vártam az új könyvét, amely a Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg.
💖
Röviden a könyvről:
A regény főszereplője egy 16 éves gimnazista lány, akit Charlie-nak hívnak. Charlie imádja a sportot, főleg a futást és a kosárlabdát. Mindig is fiús lánynak tartotta magát és az olyan csajos dolgok, mint a sminkelés és a divat, oly annyira távol áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.
Vajon milyen lehet az élet egy rendőr lányaként, 3 fiú testvérrel és egy kiismerhetetlen szomszédsráccal?
Charlie tényleg egy nagydarab lány, akit egy srác sem hívna el randizni, vagy csak ő maga látja így magát?
Barátság
Család
Szerelem

Véleményem a könyvről: 
Charlie anyukája évekkel ezelőtt elhunyt egy balesetben, ezért az apukája  nevelte fel őt, a három fiú testvérével együtt. Három fiú testvérrel bizony nem lehet könnyű dolga egy lánynak, hiszen mindentől óvták Charlie-t, de legfőképpen a fiúktól. A sztori legelején megtudhatjuk, hogy Charlie-t már többször megbüntették gyorshajtásért, amelyet ugye már önmagában is elég kellemetlen szituáció megmagyarázni egy szülőnek, de ha az ember apja történetesen egy rendőr, egy kis extra fejmosásra is egészen biztosan számíthat. Charlie apukája (szerintem jogosan) kibukott ezen, ezért azt a büntetést adta a lányának, hogy találjon munkát, mert többszáz dollár büntetéssel tartozik neki Charlie. Igaz, hogy nekem még nincs gyerekem, de hasonló szituációban én is azt mondtam volna, hogy vállaljon munkát és fizesse ki ő a büntetést. Én ezt a lépést az apukájától teljesen korrektnek és jogosnak éreztem! 
Persze azért Charlie-val is együtt éreztem, mert manapság sajnos nem könnyű munkát találni, de talán a diákok könnyebb helyzetben vannak. A lánynak szerencséje volt, mert viszonylag hamar sikerült munkát találnia egy butikban. Nagyon tetszett, hogy a regényben olyan karakterek is felbukkantak, akiket már ismerhettünk Kasie West korábban megjelent könyveiből. Szerintem ez egy nagyon szuper dolog volt az írónő részéről és ha esetleg még nem olvastatok volna mást az írónőtől, mindenképpen pótoljátok, mert nagyon érdekes ifjúsági történetekkel tudja meglepni az olvasókat. 
Engem meglepett a Szerelem Karnyújtásnyira is, mert a főszereplő lány egy nagyon sportos, szókimondó és bátor lány volt. Sajnáltam, amiért az anyukája nem volt mellette, de így is egy fantasztikus családdal ajándékozta meg a sors. Volt egy nagyon aranyos apukája, aki titokban olyan könyvet rejtegetett a párnája alatt, amelyben arról lehetett tanulni, hogy hogyan is neveljünk kamasz lányt. A három bátyja mind védelmezőjei voltak és olyan jó volt olvasni azokat az oldalakat, ahol együtt játszottak, sportoltak vagy éppen beszélgettek. A kedvencem a három bátyja közül Gage volt, mert ő állt talán a legközelebb Charlie-hoz és róla lehetett a legtöbbet olvasni a tesójai közül. Aztán ott volt a szomszédsrác, aki szinte már a testvére volt Charlie-nak. Ő nem más, mint Branden. Branden volt Charlie patrónusa, vagyis ő volt az, aki megvédte. Hatalmas termetű srác, aki a puszta nézésével letud koptatni bármilyen helyes srácot Charlie-ról. Kicsit titokzatos fiú, akinek családi problámai is voltak. Kedvenc jelenetem közé tartoztak azok a pillanatok, amikor este Charlie-val beszélgettek a kerítésnél. Olyan mások voltak akkor a regény főszereplői. Nyíltabbak, őszintébbek, akik nem féltek felvállalni az érzelmeiket. Csillagfényes éjszaka, ahol két ember megosztja egymással a titkait. (Egyszer jó lenne hasonlót átérezni... )
Maga a történet szépen haladt és tetszett, hogy Charlie megmutatta a nőiesebb személyiségét. Szerintem nagyon klassz dolog ha egy lány ennyire jó bármilyen sportban és attól, hogy magasabb, erősebb más lányoknál, még lehet gyönyörű és csinos, akit sok srác szívesen elhívna randira. 
Összességében nagyon meglepett és eddig a Szerelem Karnyújtásnyira című regénye tetszett leginkább Kasie West-től! 
Egy szép történetet mesélt az írónő, amelyben egy fiús lány megismerte a személyiségének eddig eldugott részeit. Rájött arra, hogy ha saját magát adja és nem másoknak akar megfelelni, megismerheti az igaz barátságot, valamint, hogy a szerelmet nem erőltetni és keresni kell. A szerelem évek alatt közel volt hozzá, csupán egy karnyújtásnyira. 💖

Kedvenc idézetek:

"– Nem kell egy pasi kedvéért sem megváltoznod – mormogta halkan a fülembe Branden."

"– Remélem, a futás utáni izzadságszagom szétmarja az orrodat!
A nyakamhoz nyomta az orrát, és beleszimatolt.
– Szerintem napsütés- és szivárványillatod van."

"– Mocsárbarna? Komolyan? Ez így olyan ocsmányul hangzik.
– Igen, tényleg mocsárbarna. – Gyönyörű szeme volt. Barna, amibe egy kis zöld is keveredett. Olyan volt, mintha a szeme nem tudta volna eldönteni, hogy melyik szín csapatában játszon. – Most te jössz.
– Oké. Neked meg acélszürke szemed van.
– Aha, már látom mire játszol. Ellopod a tényeimet."

"– És téged mi szél hozott erre ezen a szép estén?
– Nem tudtam aludni.
– Tényleg? A világegyetem legnagyobb mormotája nem tudott aludni? Miért?"

Hány csillagot érdemel tőlem? 🌠🌠🌠🌠🌠/5

A könyv adatai:
Író: Kasie West
Cím: Szerelem Karnyújtásnyira
Műfaj: Ifjúsági regény
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadási éve: 2020
Oldalszám: 288 oldal
Fülszöveg:
Charlotte Reynolds három bátyjával és rendőr apjukkal nő fel. A fiús kiképzésnek is vannak előnyei: Charlie mindenkinél klasszabb futó, jobb kosaras és focijátékos, a baseballról sem sokan tudnak nála többet. Amikor kénytelen megkeresni a gyorshajtásért kiszabott pénzbüntetését, egy butikban kap munkát, és hirtelen a ruhák, sminkek és egyéb lányos dolgok ismeretlen világában találja magát. És ami még ennél is furcsább, egy olyan fiúval tölti az idejét, aki még sohasem látta, mire képes a focipályán.
A sok hazugság, amit annak érdekében eszel ki, hogy meg tudjon birkózni ezzel a nyomasztó, új világgal, nagyon megviseli, ezért éjszakánként kijár a kertbe, ahol (az őket elválasztó kerítés két oldalán ülve) a negyedik bátyként működő baráttal, Bradennel osztja meg a gondjait.
Vajon ezek a beszélgetések tudnak segíteni abban, hogy megküzdjön a rémálmaival, a múlttal, és mostani életével, ami nem olyan egyértelmű, mint a sportok játékszabályai?

Megtetszett? Itt rendelheted meg ->KATT


Köszönöm szépen az élményt és a recenziós példányt a Menő Könyvek Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Soman Chainani: Szörnyek és Szépek | Tizenkét hátborzongató mese |

 Őszintén szólva 28 évesen is odáig vagyok a mesékért. Titokban nagyon izgalmasnak találom a sötét, misztikus és hátborzongató történeteket....