2022. okt. 13.

Dömötör László: A Hold hősei /A Vörös kereszt rejtély /

 Általában ugyanazokat a műfajú könyveket olvasom, ezért úgy gondoltam, hogy ideje kilépnem a komfort zónámból és elolvasom egy számomra még felfedezetlen műfajú világot, a sci-fit. Így bátorkodtam elolvasni egy magyar szerző tollából megszületett regényt, Dömötör László: A Hold hősei című kötetét. 

Röviden a könyvről: 

A történet főszereplője a 17 éves Ben, aki útnak indul Szeléné Holdvárosába, a Bolygóközi Vöröskereszt önkéntesképző nyári táborába. 

A fiú talál egy levelet, amely többszáz éves lehet. Bennek vajon sikerül megfejtenie, hogy kitől származik az üzenet és mit üzen a benne olvasható vers? A rejtély megoldásában a segítségére lesznek az új csapattársai, Gergő, Sven és a gyönyörű Luna. 

Véleményem a könyvről: 

Nekem igazán tetszett az alap ötlet, hogy a 22.században játszódik a történet, amikor is már mindennapos eseménynek számít a Holdra utazás. 

A főszereplő Ben is szimpatikus volt. 

Igazán kedvelem az olyan történeteket, amelyben központi szerepet játszik a rejtély megoldás és a titokzatos levelek, írások megfejtése.

 Ahogy haladtam a könyv olvasásával, egyre inkább magával ragadott a sztori és igazán szuper volt megismerkedni a Vöröskereszt alapításának történetével, valamint Henry Dunant-ról is sok érdekes információval lettem gazdagabb. 

Maga a történet nagyon szórakoztató és izgalmas volt, jól kidolgozott főszereplővel és érdekes mellék karakterekkel. 

Az írói stílus megnyert magának, mert egyedi világ felépítést ismerhettem meg olvasmányos formában. Szívből gratulálok az írónak, Dömötör Lászlónak az első könyvéhez! Kíváncsian várom a további regényeit. :) 

A könyv adatai: 

Író: Dömötör László

Cím: A Hold hősei 

Műfaj: sci-fit, ifjúsági

Kiadó:  Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

Oldalszám: 198 oldal

Megjelenése: 2022

Fülszöveg: 

Egy ​utazás a Holdra a XXII. században mindennapos eseménynek számít. A 17 éves Ben azonban még nem sejti, hogy élete legkülönösebb kalandja kezdődik, amikor útnak indul Szeléné Holdvárosba a Bolygóközi Vöröskereszt önkéntesképző nyári táborába. Már az utazást furcsa események kísérik végig, ám az igazi titok a holdvárosban várja a fiút, amikor különös körülmények között egy több száz éves levél birtokába jut. Valódi lehet az irat? Vajon kitől származik? És mit üzen a benne olvasható talányos vers?

Ben belevág a rejtély felderítésébe és ebben segítségére vannak új csapattársai, Gergő és Sven, valamint vezetőjük, az elbűvölően szép Luna.

Az újdonsült nyomozócsapat tagjai az üzenetben elrejtett útmutatások segítségével lépésről-lépésre haladnak előre a titok megfejtésében és egyikük sem sejti, hogy ezzel életveszélyes ügybe bonyolódnak. Miközben hőseink bejárják a holdváros rejtett zugait, félelmetes kalandokba keverednek és a rájuk leselkedő ellenfeleken kívül meg kell küzdeniük saját kétségeikkel is. Nyomozásuk során megismerkednek a Vöröskeresztet alapító Henry Dunant életével, a világméretű humanitárius mozgalom történetével, és hajmeresztő fordulatok során maguk is részesévé válnak egy eszme születésének. 


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 A Hold hősei 👈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...