2020. jún. 15.

Jodi Taylor: Semmi lány (Angol humor & Romantika)

Jodi Taylor-tól még nem volt szerencsém olvasni, de már sok jót hallottam és olvastam róla. Azt kell mondanom röviden, hogy az írónő stílusa imádnivaló és engem kilóra megvett az angol humorával és a romantikus, kedves történetével. ☺️

Röviden a könyvről:

A történet főszereplője Jenny Dove, aki a regény kezdetén öngyilkosságot próbál elkövetni, ám szerencsére pont időben jelenik meg Thomas, a titokzatos és gyönyörű ló. Thomasnak sikerül lebeszélnie a lányt az öngyilkosságról és az évek során hű barátja lesz Jennynek, aki a dadogása miatt súlyos önértékelési zavarokkal küzd. A regény pedig onnantól kezd igazán izgalmassá válni, miután a hírhedt, elbűvölő és kissé kiégett festő házassági ajánlatot tesz a számára, amely ugyan nem szerelemből kötetett, de annál hasznosabb lenne a menyasszonynak Jennynek, és a vőlegénynek Russelnek.
Vajon igent mond Jenny és sikerül a négy fal közül kitörnie, hogy végre igazán élhessen? A kaotikus festő pedig jófiú vagy pedig rossz szándék vezérli csupán? 😉

Véleményem a könyvről:

A regény elején egy kicsit megijedtem, hiszen egy öngyilkossági kísérlettel kezdődött rögtön a sztori. De szerencsére nem sokáig tartott a megilletődésem, mert a szomorú nyitás után egy nagyon szórakoztató és humoros regényt olvashattam el! Nagyon rég szórakoztam és nevettem ilyen sokat egy könyvön, így igazi kellemes meglepetés volt a Semmi lány története.
Fontos témát dolgozott fel az írónő, még pedig az önértékelési zavart. A főszereplő, Jenny elvesztette a szüleit egy balesetben és a nagynénje és annak férje nevelte fel őt, a saját gyermekeikkel egyetemben. Mivel Jenny dadogott, visszahúzódó és csendes lány volt mindig is, az iskolában könnyű célpont volt a zaklatókkal szemben, ezért csúfolták és furcsának találták a kislányt. Annyira magányos volt, hogy  öngyilkos akart lenni. A segítségére Thomas sietett, aki egy mágikus ló, amelyet csak ő látott. Ő volt a legjobb barátja és bevallom őszintén, hogy ilyen hűséges és igaz barátot nagyon szívesen elfogadnék én is. :) Kifejezetten tetszettek a megszólalásai és a gondolatai, mert sokszor volt humoros, de még is rengeteg bölcsességgel segítette Jennyt.
Könnyű volt megkedvelni Jennyt, mert csupaszív, kedves és aranyos lány volt és igazából semmi gond nem volt vele. Egy kicsit nehezen beszélt és dadogott, de ettől még nem kellene másnak kezelni senkit sem. Főleg nem gúnyolni! Nem is értem az olyan embereket, akik másokat csúfolnak és bántanak. Attól, hogy fizikailag nem bántunk valakit, lelkileg akár súlyosabb sebeket is ejthetünk a másikon, amelyeket sokkal nehezebb begyógyítani, mint például egy monoklit. Persze, most ezzel nem arra célzok, hogy inkább verekedjetek. Csupán azt szeretném elmondani, hogy tudom milyen érzés ha csúfolják az embert, ezért kérek mindenkit, aki ezt a sorokat olvassa, hogy ne bántsátok egymást. Helyette legyetek megértőek és kedvesek, az sokkal menőbb! ☺️
Ahogyan Thomas-t elképzeltem. Forrás:Pinterest
A másik főszereplő egy ifjú festő volt, Russel Checkland személyében. Tudni illik róla, hogy Jenny unokatestvére volt számára a nagy szerelem, aki dobta őt egy másik pasas miatt. Russel ezt eléggé megszenvedte és gyakran talált menedéket a mámorító italok közt. Személyiségét tekintve vicces fickó volt, aki folyton jött és ment, nem mellesleg ami a szívén a száján is. Szeretné rendbe hozni a a birtokát, valamint újra festeni, de ehhez pénzre van szüksége. Így jött a képbe Jenny, aki a szülei halála után nagyobb vagyont örökölt. Russel makacs és különös észjárású férfi létére azt az ötletet gondolta ki, hogy feleségül kéri Jennyt. A lány biztosítaná az anyagi feltételeket, Russel pedig szabadságot és saját házt ígért a lány számára. Volt bennem egyfajta nyugtalanság, amely nem hagyott nyugodni. Féltem, hogy Russel kihasználja Jennyt. De szerencsére a kettőjük kapcsolata szépen ívelt felfelé. Barátságból lett valami több, valami teljesen más. A lapokon keresztül is érezni lehetett, hogy megváltoztak és talán alaptalan volt a feltételezésem, miszerint Russel szándékai nem voltak tiszták.
A mellékszereplőket sem hagyhatom szó nélkül, mert ők is igazán fontos mozgató rugói voltak a történéseknek. Egyik kedvencem Kevin volt, de az állatkák is nagyon a szívemhez nőttek. Nagyon izgalmasnak találtam a regényben lévő nyomozós szálat is, amelynek a végkifejlete teljesen meglepett! És másra gondoltam, hogy bűnös. Szóval sikerült átvernie az írónőnek. 😁
Összességében nagyszerű olvasmány és élmény volt a számomra, mert humoros, vidám és aranyos regény volt, igazi angol humorral megfűszerezve, amelyet én imádok. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy szuper kikapcsolódásra vágyik, egy elbűvölő lány társaságában, akinek kissé különc, de annál szerethetőbb barátjai vannak. 
KEDVENC LETT ♥️

Kedvenc idézeteim:

"Mondd el neki – biztatott Thomas. – Ez a normális. Nektek kettőtöknek le kell fektetnetek az alapszabályokat. Kiáll érted, megvéd téged, sárkányokat öl érted, de nem mindig tudja, hogy néha ő maga a sárkány."

"Ne add fel a hitet. Soha. Hit nélkül nincs remény. És remény nélkül nincs semmi. Mindig higgy, és akkor mindig fogsz remélni."

Hány csillagot érdemel tőlem? 🌟🌟🌟🌟🌟/5 

A könyv adatai:
Író: Jodi Taylor
Cím: Semmi lány
Műfaj: Romantikus, angol humor
Kiadó: Metropolis Media
Kiadási év: 2019
Oldalszám: 434 oldal
Fülszöveg:

Jodi Taylor szívet melengető és humoros.
Amikor a súlyos dadogástól és önbizalomhiánytól szenvedő Jenny Dove, a „Semmi lány” megpróbál véget vetni életének , megjelenik Thomas, a misztikus, aranyszínű, gyömbéres keksz illatú ló, melyet csak ő lát. Segítségével Jenny váratlanul szert tesz egy férjre – az elbűvölő és kaotikus festő, Russel Checkland személyében, s innentől már semmi sem úgy alakul, ahogy tervezte.
A túlságosan féltő és elnyomó rokonokkal valamint a világ legszétszórtabb házastársával megáldva, Jennynek vajon sikerül-e Semmi lányból Valami lánnyá válnia? Méghozzá gyorsan!
Jodi Taylor best-seller St. Mary krónikák sorozatának rajongói számára kötelező, de bárkinek ajánlható olvasmány ez az angol humorú, thrillerrel és egy csipet misztikummal megfűszerezett romantikus regény!

Megtetszett? Itt rendelheted meg : KATT
Köszönöm szépen, hogy elolvashattam és nektek is, hogy végig olvastátok a bejegyzésemet. :)
Heni 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Liz Braswell: A vén idő mesél 🥀

 A Manó Könyvek kiadó jóvoltából ismént egy nagyon izgalmas Sorsfordító történetet ismerhettem meg. Az egyik kedvenc Disney mesefilmem A szé...