2020. okt. 2.

Lene Kaaberbol: A sárkány hívása

 Lene Kaaberbol: A sárkány hívása című regénye hatalmas meglepetés volt a számomra. Rég olvastam már ennyire izgalmas történetet, részletesen kidolgozott karakterekkel!


Röviden a könyvről:

A sárkány hívása egy fantasy regény, melynek főszereplője egy 11 éves kislány, Dina. Dina az édesanyjával, a húgával, a bátyjával és a kutyájukkal él. Egy késő este meglátogatja őket egy férfi, aki azzal a szándékkal jött el a kis házukba, hogy az édesanyja segítségére van szüksége Dunark fejedelmének. Dina és az ő édesanyja szégyenlátok, amely annyit tesz, hogy elég egyetlen egy pillantást vetniük egy ember szemébe és látni fogják minden vétküket. Dina édesanyja feladata, hogy megtalálja a gyilkost a kastélyban? Vajon sikerülni fog neki? 


"– Csak légy türelemmel! Előbb vagy utóbb találkozol valakivel, aki nem fordítja el a pillantását. És akkor határtalanul boldog leszel. Mert az, aki nyíltan bele tud nézni egy szégyenlátó szemébe, nagyon különleges ember, és mindenkinél jobb barát."


"Vigyázz, hogy mit kívánsz! Mert lehet, hogy teljesül."

Véleményem a könyvről:

Már az első fejezet olvasása közben is éreztem, hogy ez a regény nagyon különleges és a szereplők egyszerűen zseniálisak voltak. A főszereplő lány Dina, egy szerény gyermek, akit egész életében kiközösítettek a képességei miatt. Sajnáltam őt, amiért nem volt egyetlen egy barátja sem, viszont azt nagyon tiszteltem benne olvasás közben, hogy bátor volt és nagyon jó szívvel áldotta meg az ég. Így nagyon kedveltem az ő karakterét. Természetesen ahogy szokott lenni a legtöbb fantasy történetben, ebből a sztoriból sem hiányozhatott a negatív szereplő, akit most A sárkány hívásában Drakan karaktere testesített meg. Drakant fattyúként tartják számon és minden jel arra mutat, hogy ő követte el a gyilkosságot, hiszen ha az unokaöccsére tudja kenni a gyilkosságot, akkor a trón az övé lesz. Nico karaktere nagyon izgalmas volt a számomra és kifejezetten tetszett a Dínával való kapcsolata. Remélem, hogy a következő kötetben többet fog majd szerepelni, mert szívesen olvasnék róla többet is.  

Szívmelengető volt olvasni arról, hogy Dina mennyire szereti az édesanyját és szószerint bármit megtenne érte. A kötet közepére egy kisebb erős csapatot sikerült összekovácsolni, amelyben mindenki más személyiségekkel rendelkezett és épp emiatt volt életszerű, valamint szórakoztató az olvasmány.

A sárkányok pedig még inkább misztikusabbá tették a történetet és ha kellene egy kedvenc jelenetet választanom, az mindenképpen Dina és Nico menekülése lenne a sárkányok elől.

Ez egy olyan izgalmas regény volt, amelyet legszívesebben egész este olvastam volna, viszont nem akartam, hogy vége legyen ennek a csodálatos történetnek. Megvolt benne minden amit szeretek!

Fordulatos cselekmény

Szerethető karakterek

Titokzatos rossz fiú

Bátor és jószívű főszereplő

Egy megbízható barát

Szerető család

Egy nemes lovag

Összességében nekem nagyon-nagyon tetszett ez a regény és alig várom, hogy végre a kezembe foghassam a második részét is! ⭐

Kedvenc lett 💕

Kedvenc idézetem:

" - Tiszteletet keltenek. Nem tisztelnéd te is azt, akinek ilyen ritka, rémisztő állatai vannak?

- Nem tudom. Inkább félnék tőle.

- Na látod. Sok várúr számára ez egyet jelent a tisztelettel."

Érdekességek:


Lene Kaaberbol

Lene Kaaberbol dán regényíró Koppenhágában született 1960-ban. Az Aarus Egyetemen diplomázott angol és dráma szakon, majd középiskolai tanárként is ezt a két tárgyat tanította évekig. Tizenöt évesen publikálta első regényét ( a Tina sorozatban), s azóta több mint ötven regényt és mesekönyvet  írt. Számos nemzeti és nemzetközi díjat nyert, és több mint  harminc nyelvre fordították le a munkáit. A W.I.T.C.H. sorozatért 2001-ben elnyerte az Év Legjobb Disney Regénye Díjat. Az Igazlátó sorozat első kötetét a dán kulturális miniszter a 2000-es év legjobb gyerekkönyvének nevezte, 2001-ben pedig a dán Gyldendal gyermek könyvklub a hónap könyvének választotta.


Hány csillagot érdemel tőlem? 🌠🌠🌠🌠🌠/5*

A könyv adatai:

Író: Lene Kaaberbol
Cím: A sárkány hívása
Sorozat: Igazlátó krónikák 1.
Műfaj: Fantasy 
Kiadó: Metropolis Média
Megjelenése: 2020
Oldalszáma: 240 oldal
Fülszöveg:

Dina olyan képességgel bír, amiért az emberek nem szeretnek a szemébe nézni. Ha Dina belenéz valaki szemébe, látja annak bűneit, olyan titkokat, amiért szégyenlik magukat, az igazságot; így az emberek kerülik a lány pillantását.

Egy napon Dunark királyát, állapotos feleségét és négy éves fiukat meggyilkolják. A tettes úgy tűnik a király legidősebb fia, Nicodemus Ravens, aki ájulásig italozott, majd tőrrel a kezében találtak rá. Dina édesanyját Melussina Tonerre „boszorkányt” hívják, hogy nézzen bele a férfi szemébe, és igazolja bűnösségét, azonban az események egészen más irányt vesznek. Melussina nem lát semmit Nicodemus tekintetében. A nőt börtönbe vetik és megkezdődik Dina harca, hogy kihozza anyját mielőtt Dunark sárkányai elé vetnék.


Megtetszett? Itt rendelheted meg ->  KATT



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Liz Braswell: A vén idő mesél 🥀

 A Manó Könyvek kiadó jóvoltából ismént egy nagyon izgalmas Sorsfordító történetet ismerhettem meg. Az egyik kedvenc Disney mesefilmem A szé...