2023. febr. 5.

Jen Calonita: Tükröm, tükröm 🍎

 A Sorsfordító történetek hatalmas kedvenceim és mivel gyerekkoromban nagyon szerettem a Hófehérke című mesefilmet, ezért mindenképpen elszerettem volna olvasni a Tükröm, tükröm című regényt Jen Calonita-tól.


🍎Röviden a könyvről:

A Tükröm, tükröm című regény a 7.megjelent kötet a Sorsfordító történetek közül. 

A Manó Könyvek kiadó jóvoltából az alábbi kötetek jelentek meg a Sorsfordító történetek közül: 

1. Elizabeth Lim: Fénytörések 

2. Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz! 

3. Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem 

4. Liz Braswell: Egy új élmény 

5. Jen Calonita: Bírnod kell a célig 

6. Liz Braswell: Hol volt, hol nem 

7. Jen Calonita: Tükröm, tükröm 

8. Liz Braswell: Ami enyém volt rég (Megjelenése: 2023. február 27.) 

A Tükröm, tükröm című regény főszereplője Hófehérke, aki az édesanyja halála után a "Gonosz Királynőként" ismert Ingridhez kerül. A hercegnő igyekszik eleget tenni a királynő parancsának és észrevétlen maradni a kastélyban. Ám a Gonosz Királynő terve nem sikerül és a vadász megkegyelmez Hófehérkének. Ezután a hercegnő élete gyökeresen megváltozik, hiszen meg kell mentenie a királyságot és le kell győznie a Gonosz Királynőt. Küldetése során a segítségére lesz egy csapat törpe, egy ismeretlen herceg és a későbbiekben egy múltbeli ismerős. Vajon hogyan lehetséges legyőzni a Gonosz Királynőt, ha az a tükör segítségével minden lépésükről tud? 

🍎Véleményem a könyvről: 

Nagyon tetszett a regényben, hogy nem csak Hófehérke szemszögéből ismerhettük meg a történetet, hanem a "Gonosz Királynő", Ingrid szemén át is láthattuk a történéseket. Úgy gondolom, hogy Ingrid karaktere vitte egyre előrébb a sztorit, hiszen megismerhettük a múltját és azt, ahogyan rátalált a titokzatos és mágikus erejű tükörre. A Gonosz Királynő Hófehérke édesanyjának a nővére volt. Gyerekkorukban szoros kapcsolat volt kettőjük közt, az édesanyjuk elhunyt, míg az édesapjukra nem számíthattak. A későbbiekben elmenekültek és próbáltak kézkezi munkával megteremteni maguknak a pénzt, ami a megélhetésükhöz szükséges volt. Hófehérke édesanyja, Katalin szépségével és kedvességével elvarázsolta az embereket, míg Ingridet ridegnek tartották. Ingrid mindig is szeretett volna szebb lenni, sőt ...a legszebb akart lenni. Emellett uralkodni szeretett volna, hatalom éhes volt. Számomra Ingrid karaktere nagyon érdekes volt, mert nem igazán tudtam rajta eligazodni. Megértettem az embereket, amiért "Gonosz Királynőként" emlegették, ám ennél ő jóval több volt. Nem sok szeretetet kapott élete során, viszont Katalint mindig is nagyon szerette. Húga is viszont szerette őt és ragaszkodott hozzá, hogy az udvarhölgye legyen, miután a herceg feleségül vette Katalint. A mágikus erejű tükör jelentett számára mindent, de a tükör kihasználta őt és ezzel Ingrid elveszített mindent. Hófehérke kakatere számomra túl naiv és kiszámítható volt. Nagyon szerettem volna látni egy erős jellemű lányt, aki megakarja menteni a királyságot és legyőzni az ellenséget. Henri herceg szimpatikus volt a számomra, de sajnos elég kevés szerepet kapott a történetben. A törpök imádnivalóak voltak, de jó lett volna ha ők is többet szerepelnek a könyvben. 

Összeségében nekem nagyon tetszett a regény és örülök, hogy elolvastam. Sok mindenben hasonlított az eredeti, Disney mesére, de még is más volt. Számomra egy tükröt mutatott, hogy nem minden az aminek látszik és a szeretet a legfontosabb, ezért is kell azt megbecsülni. 

🍎Kedvenc idézeteim: 

"Egyetlen hang is lehet nagyon erős, ha kimagaslik a többi közül." 


🍎Hány csillagot érdemel tőlem? 

🌟🌟🌟🌟/5


A könyv adatai: 

Író: Jen Calonita

Cím: Tükröm, tükröm

Kiadó: Manó Könyvek 

Műfaj: Fantasy, ifjúsági 

Oldalszám: 368 oldal 

Megjelenés éve: 2022

Fülszöveg

Mi lett volna, ha a Gonosz Királynő a herceget mérgezi meg?

Hófehérke királysága szeretett édesanyja halálát követően a nép által csak „a Gonosz Királynőként” emlegetett mostohaanyjához kerül. A fiatal hercegnő igyekszik észrevétlen maradni a kastélyban, hogy ne okozzon kellemetlenséget az új királynőnek.

Amikor azonban a megöletésére kiötlött terv félresikerül, Hófehérke élete gyökeresen megváltozik. Egy csapat, eleinte bizalmatlan törpe, egy kedves, de szinte ismeretlen herceg, és egy titokzatos múltbeli ismerős segítségével merész küldetésre indul, hogy megállítsa a Gonosz Királynőt, és visszaszerezze a királyságát. Vajon képes legyőzni egy ellenséget, aki minden lépéséről tud, és eltökélte, hogy – akár Hófehérke és szerettei életének árán is – megtartja nehezen megszerzett hatalmát?


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Tükröm, tükröm 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...