2023. okt. 20.

Egressy Zoltán: Piszke Papa meséi árkon-bokron túlról 🌳

 A nyár számomra munkával telt, ezért nagyon keveset tudtam sajnos a legkedvesebb szabadidős tevékenységemre időt fordítani, az olvasásra. Személy szerint annak is nagyon örülök, hogy egy csodálatos mesekönyvet el tudtam olvasni. 

Egressy Zoltán Piszke Papa meséi árkon-bokron túlról című mesekönyve gyönyörű és tanulságos, amely kikapcsol és egy fantasztikus baráti társaságot mutat be kedves állatkák személyében. 


Összesen 10 történetet ismerhetünk meg a könyvben: 

- Ágoston, a felvágós vakond 

- Szabina, a sündörgő sün 

- Pál, a fergeteges cinege 

- Kinga, a szűkszavú nyúl 

- Adorján, a szenzációs görény 

- Tivadar, a vakmerő teknős 

- Gina, a nyámnyila szarvasbogár 

- Adél, az elegáns aranysakál 

- Bianka, a sértődős bodobács 

- Bigabi, a balga meztelencsiga 

Nagyon tetszett a könyv illusztrációja, amely Láng Anna csodálatos munkája. A pasztell színek és az üde zöld kombinációja engem teljesen levett a lábamról. Esténként elolvastam egy-egy mesét, amely a fárasztó nap után feltöltött kedveségével és bájával. Bízok benne, hogy egyszer majd a jövőbeli gyermekemnek is feltudok majd belőle olvasni esténként és remélem, hogy majd neki is annyira tetszeni fog majd, mint nekem. :) 

Ha kedvenc szereplőt kellene választanom, az mindenképpen Tivadar lenne a vakmerő teknős, de Bigabi, a balga meztelencsiga is belopta magát a szívembe. Az összes állatkának voltak jó és rossz tulajdonságai, amelyek helyet kaptak minden egyes történetben. Ez is bizonyítja, hogy bizony senki sem tökéletes. Attól még lehet számtalan jó tulajdonsága egy személynek ha az sértődékeny, vakmerő vagy éppen túl csendes! Próbáljuk kihozni magunkból a legjobbat és fogadjuk el a másikat. Hiszen milyen unalmas is lenne a világ, ha mindenki ugyanolyan lenne! 😉 



Író: Egressy Zoltán

Cím: Piszke Papa meséi árkon-bokron túlról

Műfaj: mese

Kiadó: Manó könyvek

Oldalszám: 48 oldal 

Megjelenési éve: 2023 

Fülszöveg

Ugye ismeritek már a kalapos, szalmaszálat rágcsáló Piszke papát és az ő különleges állatmeséit?
Ebben a kötetben tíz újabb mese vár rátok. Olvashattok sünről, aranysakálról, nyúlról, különféle mezei állatokról. A csalafinta szerző a történetek között is elrejtett egy olyan állatot, ami általában nem szaladgál árkon-bokron sem innen, sem túl. Megtaláljátok?
Rövid, tanulságos mesék a legkisebbeknek Egressy Zoltán tollából.


Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Piszke Papa meséi árkon-bokron túlról 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...