2024. febr. 13.

Ashley Poston: Halott romantika

 A Magnólia Kiadótól még nem volt alkalmam olvasni, de többször nézegettem a moly.hu oldalán a frissen megjelent könyveiket. 

Végül az első könyv, amelyet elolvastam a kínálatukból az Ashley Poston Halott romantika című regénye volt. 

Ashley Poston első magyarul megjelent kötete a Halott romantika, amely egy kortárs romantikus regény, melyben központi szerepet játszanak a szellemek. Ne aggódj, ez nem egy hátborzongató regény! Sőt, melegséggel és szeretettel teli, amelyben pont annyi romantika van, amely még varázslatosabbá teszi a történetet. 

A Halott romantika főszereplője egy fiatal szellemíró, Florence Day. Florence az egyik legnépszerűbb romantikus regény szerzőjének a szellemírója. 

Szellemíró: Olyan személy, akit fizetnek, hogy irodalmi szöveget, műveket írjanak, amelyek aztán más neve alatt jelennek meg. Hírességek gyakran használnak szellemírókat, pl.önéletrajzok megírására. 

A szellemírókkal a legtöbb esetben titoktartási szerződést kötnek, amely megtiltja, hogy bárkinek felfedjék, hogy valójában ők írták a művet. 

Florencet is köti a titoktartási szerződés, így sem a családja, sem pedig a legjobb barátnője nem tudja, hogy melyik híres alkotónak a szellemírója. 

Nem véletlenül kapta a regény a Halott romantika címet. Florence szívét összetörték, így nem tud hinni a szerelemben. 💔 Számára a romantika halott.

A fiatal író új és nem mellesleg szemrevaló, sármos szerkesztője nem hajlandó további hosszabbítást adni neki. Tik-tak, túlságosan közel van az új kézirat leadásának a határideje. De mit tegyen Florence az aggódáson kívül, ha egy összetört szívvel kellene romantikus véget írnia a könyvnek? 

Ha ez nem lenne elég szegény lánynak, egy telefonhívast kap, hogy az édesapja elhunyt. Számomra ez a telefonhívás döbbenet volt, ugyanis most az egyszer nem olvastam el a könyv fülszövegét. 

Az édesapja temetése miatt Florence haza utazik a szülővárosába, ahonnan évekkel ezelőtt elmenekült a mindent látó szemek és éles nyelvek elől. 

A lány gyermekkora óta látja a szellemeket és mivel a családja temetkezési vállalkozással foglalkozik, a többi ember különféle groteszk jelzőkkel illették Florencet. 

Florence karaktere nagyon szimpatikus volt és igazán megkedveltem őt, mert jólelkű és teljesen hétköznapi lány annak ellenére, hogy különleges képességgel áldotta meg a sors. 

A férfi főszereplőt, Benjit pedig imádtam, mert a komoly külseje mögött egy szeretettel teli és kedves személyt ismerhettem meg. Érzelmes, szenvedélyes, okos és figyelmes férfi, ezért nagyon könnyű a karakterét megkedvelni a lapokon át. 

A könyv kiváló olvasmány lehet Valentin-napra vagy bármikor ha éppen egy kedves, romantikus történetre vágyunk. 

A terjedelme tökéletes, a történettel jól lehet haladni és a vége is lezártnak tekinthető. Volt benne némi izgalom is, de ettől még inkább csak élvezetesebbé vált a regény. 

Ami a leginkább a tetszett a könyvben, hogy megmutatta a számomra azt, hogy mindig van remény és az összetört szív is képes a gyógyulásra. Mindkét főszereplő szívét összetörte valaki más és már szinte lemondtak a szerelemről. Viszont ahogy a mondás is tartja, a szerelem akkor talál rád ha nem keresed. 

Volt a regénynek egyfajta különleges hangulata, amelyet nem igazán tudok megfogalmazni. Egyszerre volt édes, reménnyel teli és egy kicsit melankólikus. A Szellemekkel suttugó című sorozat jutott róla az eszembe, amit szintén nagyon szerettem. Összességében nekem egy kellemes olvasmány volt, mert végre nem egy hétköznapi romantikus történetet ismerhettem meg. 

Hány csillagot érdemel tőlem?

🌟🌟🌟🌟🌟/5 

Kedvenc idézeteim: 

"– A szerelem akkor érkezik, amikor a legkevésbé számitasz rá."

"– Tudod, nincs semmi ahhoz fogható, amikor az ég hangja zörgeti a csontjaidat – mondta egyszer, amikor arról kérdeztem, miért szereti annyira a vihart. – Ilyenkor érzed, hogy átjár az élet. Emlékeztet rá, hogy több vagy, mint bőr, vér és alatta a csontok. Valami erősebb. Csak hallgasd, ahogy az égbolt énekel, bogaram."

"– Annie mindig azt mondta, hogy az univerzum elküldi nekünk azokat, amikre szükségünk van, pont akkor, amikor szükségünk van rájuk, és szerettem volna azt hinni, magát küldte."

"Nem látott véletlenül erre lebegni egy szellemet? Százkilencven magas, szexi, kicsit kocka beütéssel? – akartam kérdezni, de így feleltem.
– Csak nézelődöm."

"Mert ha létezik bármi, ami hatalmasabb a halálnál, az az igaz, tagadhatatlan szerelem."

A könyv adatai: 

Író: Ashley Poston 

Cím: Halott romantika 

Műfaj: Romantikus 

Kiadó: Magnólia Kiadó

Oldalszáma: 364 oldal

Megjelenési éve: 2023 

Fülszöveg: 

Florence Day a könyvszakma egyik legnépszerűbb romantikus szerzőjének a szellemírója, és komoly problémával küzd: egy szörnyű szakítást követően nem tud hinni többé a szerelemben. Számára a romantika halott. Amikor új – és nem mellesleg túlságosan jóképű – szerkesztője nem hajlandó további hosszabbítást adni neki az új kézirat leadási határidejére, Florence felkészül rá, hogy búcsút intsen a karrierjének. Ráadásul nem sokkal később olyan telefonhívást kap, amire nem lehet felkészülni: haza kell térnie a szülővárosába eltemetni váratlanul elhunyt, imádott apját. Abba a közösségbe, ami soha nem értette meg őt, és ahol az évek során semmi nem változott.

Nem csak ezzel kell azonban szembenéznie. Az apja végakarata meglehetősen furcsa a temetésre kért ezer szál vadvirággal, Elvis fellépésével és a madarakkal. De a ravatalozóház ajtajában még furcsább dolog várja: egy szellem, aki pont olyan dühítően jóképű, mint korábban, és legalább annyira értetlenül áll a helyzet előtt, mint Florence. A romantika határozottan halott… de úgy tűnik, hogy az új szerkesztője is, és befejezetlen ügyük miatt a lány kénytelen átértékelni mindazt, amit valaha a szerelmes történetekről gondolt.

Ashley Poston első felnőtteknek írt regénye meghitt történet hazatalálásról, családról és szerelemről a Szívek szállodája stílusában.

Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Halott romantika 👈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...