2022. jún. 14.

Büksi Zsuzsanna: Kapcsolat: Bonyolult

 Büksi Zsuzsanna első Erawan kiadó által megjelent regényét sikerült elolvasom a napokban. Nagyon izgatott voltam iránta és jó pár hónap olvasói válság után ő volt az a regény, amely sikerült vissza találni a könyvek birodalmába. :) Így nagy köszönettel tartozom neki. 

Röviden a könyvről: 

A történet főszereplője Hanna, aki dokumentumfilmes volt Franciaországban. Boldog élete volt, szerető férjjel, míg egy nap sajnálatos módon az élet közbe szólt. A tragédia után Hanna haza költözött Magyarországra, majd nem sokkal később találkozott a gimis legjobb barátnőjével. A kapcsolatuk nem végződött túl jól, hiszen a legjobb barátnője, Zsófi összeszűrte a levet Hanna szerelmével, Gáborral. Az évek teltek múltak és Gábor elvette feleségül Zsófit, illetve egy közös kislányuk is született. Látszólag boldog házasságban élnek, de a kapcsolatuk ennél jóval bonyolultabb. Zsófi csalja a férjét, Gábor pedig bosszút szeretne állni feleségén. Kivel is bosszúlhatná meg, hanem a régi barátnőjével Hannával. A bosszú hajtja Gábort, de közben a szíve egyre inkább kezd megnyílni Hanna iránt, aki sötét titkokat rejt. 


Véleményem a könyvről: 

Bevallom őszintén, hogy a vidám borítója miatt egy nagyon könnyed, igazi nyári olvasmányra számítottam. De ennél jóval több mindent adott nekem ez a regény. Először is hálásan köszönöm az írónőnek, hogy olyan csodálatos női karaktert alkotott meg, mint Hanna. Nagyon erős nő, de közben jószívű, gyengéd és figyelmes. Imádtam a stílusát, szinte láttam magam előtt az egyszerű de még is csinos és nőies kisugárzását. A haját is imádtam, hogy fekete volt amelyben lila csíkok voltak. 

Nagyon sajnáltam őt, miért ilyen szörnyű tragédia érte, de jó volt olvasni, ahogy egyre inkább nyíltabb lett és utat engedett a szerelemnek, a boldogságnak. Gábort eleinte nem kedveltem, mert úgy gondoltam, hogy csak ki akarja használni Hannát, hogy bosszút álljon a feleségén, Zsófin. De ahogy haladtam a történetben, sikerült az ő karakterét is megszeretném. Gábor jó karakter volt benne. Nagyon emberi, ez tetszett benne leginkább. A könyves pasik általában túl tökéletesek, túl vannak idealizálva és valljuk be őszintén a való világban elég kevés hasonló pasi járkál a világban. Viszont Gábor teljesen korrekt karakter, akinek voltak jó és rossz tulajdonságai is egyben. Nagyon szimpatikus volt benne, ahogyan a kislányával bánt. Számára ő volt a legfontosabb és bármit megtett volna érte. 

Zsófi karaktere az egész könyvben ellenszenves volt a számomra. Folyton hazudott és egyszerűen nem lehetett benne megbízni. Számára sokkal fontosabb volt véleményem szerint a testi öröm, a szexualitás, mint a családja. A kislányát is gyakran másra hagyta, hogy a szeretőjével tudja tölteni a hétvégét. Hannával is nagyon lekezelően viselkedett, pedig ő volt az aki rosszat tett, nem pedig Hanna. Bár a könyv végén mutatott némi megbánást Zsófi, de nekem ez a lépése nagyon furcsa volt. Nem gondolom, hogy egy Zsófihoz hasonló fúria egyről a kettőre megjavulna és bocsánatot kérne. De ebben a könyvben ez történt. 

A regény történetét három szemszögből ismerhetjük meg, Hanna, Gábor és Zsófi mesélésén keresztül. Nekem azok a fejezetek voltak a kedvenceim, ahol Hanna szemszögét olvashattuk, hiszen ő volt a kedvenc szereplőm. 

Nagyon örülök, hogy hamarosan megismerhetjük majd Hanna előzmény történetét is, hiszen június 30-án fog megjelenni Büksi Zsuzsanna új regénye, a Párosban Párizsban. 

Összességében nekem nagyon tetszett a regény, mert fordulatos volt és a romantika is pont megfelelő mennyiségű volt a történethez. Tetszett, hogy a szereplők nem estek egymásnak, bár Gábor azt szerette volna. Hanna csodálatos karakter és igazán örülök, hogy végül rá talált a boldogságra. Alig várom, hogy megismerhessem a Franciaországban játszódó előzmény történetet és persze a volt férjét is. 
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az igényes és  romantikus történeteket! Köszönöm az élményt az írónőnek, Büksi Zsuzsannának és az Erawan kiadónak, hogy elolvashattam a Hanna és Gábor kissé bonyolult, de annál szórakoztatóbb történetét! :) 

Hány csillagot érdemel tőlem? 
🌠🌠🌠🌠🌠/5 

Kedvenc idézeteim: 
"Egyik helyen ad az élet, másik helyen elvesz, hogy kiegyenlítődjenek a viszonyok." 

"Nem a ruhaméret dönti el, kire buknak a férfiak, hanem a kisugárzás."


A könyv adatai: 
Író: Büksi Zsuzsanna 

Cím: Kapcsolat:Bonyolult 

Műfaj: Romantikus 

Kiadó: Erawan Kiadó 

Megjelenése: 2021 

Oldalszám: 448 oldal 

Fülszöveg: 
Hannát, ​a kiváló dokumentumfilmest többszörösen megsebezte az élet. Nemrég települt vissza Franciaországból, miután balesetben elveszítette szerelemmel szeretett férjét, Lucas-t. Évekkel ezelőtt egy kettős csalódás űzte őt külföldre. Egyszerre és együtt árulta el akkori szerelme, Gábor, és egykori iskolatársa, szívbéli barátnője, Zsófi. Ők ugyanis Hanna háta mögött összejöttek, majd házasságot kötöttek egymással. Gyerekük született. Igaz, később ők is megtapasztalhatják a szerelem mulandóságát. Gábor váratlanul hazaérve, félreérthetetlen helyzetben, egy férfi ölelő karjában találja Zsófit. Hannát lelkiismeret-furdalás gyötri férje halálával kapcsolatban. Próbálja összerakni darabokra tört élete cserepeit. Eközben összefut a frissen csalódott Gáborral, aki szeretné helyreállítani kapcsolatát az egykor elhagyott Hannával. Vajon sikerül-e neki? Hannának fel van adva a lecke. Feledni fájón? Ölelni újra? Elveszni régi-új szerelemben? Hinni ismét abban, akiben egyszer már csalódnia kellett? Egy elsőkönyves, magyar szerző, friss hang, robogó cselekmény, és éppen annyi romantika, ami megfűszerezi az életet. Büksi Zsuzsa humorral, finoman bánik a szereplőivel, és olyan helyzeteket teremt, amelyekben magunkra is ismerhetünk. 

Megtetszett? Itt megrendelheted 👉 Kapcsolat:Bonyolult 👈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

 Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs című regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet. A fülszövege alapján egy szuper izgalmas g...