2020. dec. 30.

Catherine Rider: Csók Rómában

 Már  szinte hagyomány nálam, hogy karácsonykor Catherine Rider könyvével zárom az évet. Ebben az évben is nagyon vártam az írónő új könyvét. Különösen azért, mert Róma olyan város számomra, ahová nagyon szeretnék elutazni. Remélem egyszer valóra válik ez az álmom is. Kíváncsi vagyok arra, hogy a jövőbeli énem egy érmét vagy kettőt dobna a kívánság kútjába.... 💙

" - Ha a bal vállad felett hátrafelé bedobod a vízbe az érmét, azt jelenti, hogy egyszer még szeretnél visszajönni Rómába."

" - A második bedobott érme azt jelenti, hogy szerelemre vágysz."

Röviden a könyvről:

A regény főszereplője egy fiatal lány Anna, aki Rómába utazott a barátjával egy esküvőre. A történet kezdetén megtudhatjuk azt, hogy Anna kezét megszeretné kérni a barátja. A lány nemet mond több tucatnyi ember előtt a Rómába tartó repülőgépen. Eközben, a másik főszereplő, az ifjú olasz futballista, Matteo eddigi élete legkínosabb pillanatát éli meg, mikor a meccs közepén egy félresikerült olllózás következtében a fenekére esik és több ezer ember nevetség tárgyává válik. A két fiatal élete nagyban különbözik egymástól, de az élet úgy hozta, hogy még is egymásra találtak és ezáltal egy kalandos, karácsonyi történetet ismerhetünk meg Anna és Matteo főszereplésével, akik egy különleges olasz karácsonyi édesség után kutatnak. Na és persze, egy olasz nőcsábász után, aki egyedülálló karácsonyfa alakú struffolit készít. 🌲

Véleményem a könyvről:

A regény kezdete igen érdekesen kezdődött, hiszen a történet rögtön egy lánykéréssel indult. Bevallom őszintén, hogy Anna a könyv elején számomra nem volt a legszimpatikusabb női szereplő, mert szerintem megakadályozhatta volna azt, hogy több tucat ember előtt égjen le a barátja. Véleményem szerint ha ennyi évet töltöttünk valakivel, még ha a szerelem lángja már kialudt is, a másik fél megérdemel annyit, hogy megmondjuk a szemébe azt, hogy ha már nem "úgy" érzünk iránta.

 De ez igazából azért bántotta az elvemet, mert számomra a legfontosabb egy kapcsolatban az az őszinteség. De szerencsére a történet előre haladtával megismerhettem Anna számtalan pozitív tulajdonságát is. Nagyon kitartó és barátságos lány volt. De leginkább az tetszett benne, ahogyan az ételekhez viszonyult. Konyhaművészetet tanult és számára az étel nem csupán energiát biztosító táplálék, hanem sokkal több. Annának az élete a főzés és a finom ételek. Ezért a bajbajutott menyasszony segítségére sietett, mikor megtudta, hogy a (vőlegény halott édesanyja tiszteletére) karácsonyfa alakú struffolit tenné tökéletessé az esküvőt. Egy kicsit bennem volt az, hogy elsősorban nem a jószándék vezérelte a lányt, hanem igazából az exbarátjától akart távol maradni és elkerülni a további kínos pillanatokat. Talán elsőként így is volt, hiszen Anna is említette a könyvben, hogy valóban ez volt az első gondolata. De aztán rájött arra, hogy Rómában van és a keresgélés során várost nézhet, finom ételeket kóstolhat meg, amelyek milliószor finomabbak, mint a New Yorki átlagos ételek. De arra biztosan nem számított, hogy a római útja során egy különleges személlyel fog találkozni. 

Matteo, másodosztályú futballista, akinek az az álma, hogy legigazolják első osztályra. Számomra nagyon szimpatikus szereplő volt már a történet kezdetén is, mert én nagyon szeretem a focit és az évek alatt kitapasztaltam azt, hogy bár a csatár poszton játszó focisták rúgják a legtöbb gólt, vannak olyan csendes játékosok, akik nincsenek rivaldafényben, de ettől függetlenül rengeteget tesznek a csapatért. Ők, pedig nem mások, mint a középpályások.


" Könnyű kitűnni a többiek közül, amikor a te lábad érinti utolsóként a labdát, mielőtt az berepülne a hálóba. De ha te érsz hozzá elsőként, és te vagy az, aki elindítja a folyamatot, aminek a végén a csapatmunka eredményeként megszületik a gól? Hát, olyankor gyakran megfeledkeznek rólad. "

Matteo úgy érezte, hogy bizonyítania kell, ha szeretné elérni az álmát, de sajnos balul sült el az ollózása. Szegény srácnak az önértékelése a béka feneke alá került és a bánatát evésbe folytatta. Felhagyott az évek óta tartott diétájával és végre azt ehette, amit igazán szeretett volna. Teljesen megértem a döntését, mert én is hajlamos vagyok a stressz evésre... 

A két főszereplő egy kávézóban találkozott. Anna nem beszélt olaszul, ezért Matteo rögtön a segítségére sietett. Itt kezdődött a kalandos és édes pillanatokkal teli történetük. A regény elején nem gondoltam volna azt, hogy ennyire elfog varázsolni a kötet, de nagyot tévedtem. Minden oldalát élveztem a könyvnek és Matteo a legaranyosabb focista, akit csak ismerek. Mindketten vágytak egy olyan életre, amely távolinak és szinte lehetetlennek tűnt a számukra. De ketten együtt remek párost alkottak és közelebb vitték egymást az álmaikhoz, szeretettel, figyelemmel, önzetlenséggel és finomabbnál, finomabb ételekkel karöltve. 


Hány csillagot érdemel tőlem?

🌠🌠🌠🌠🌠/5

Kedvenc idézeteim:

"Hány összetört vagy bizonytalan szívű ember mászkál ma este Rómában?"

"-Azért tudtam mindezt megcsinálni, mert ez a férfi végig mellettem állt. Egy olyan férfi, aki egy nap támaszom volt, amikor támaszra volt szükségem, és nem kért cserébe semmit, csak azt, hogy legyek önmagam. Mindig. És bátran állíthatom, hogy ez a legjobb módja annak, hogy az ember rájöjjön, ki is valójában." 

"Lehet, hogy nem kell tökéletesnek lenniük, de mégis változást tudnak hozni. Talán nem kell a legjobbnak vagy a legmenőbbnek lenned ahhoz, hogy elég jó legyél valamiben, amivel boldoggá tudsz tenni másokat. Vagy magadat. Szerinted ez nem fontos?" 

"Pedig végig, egész idő alatt semmi másra nem volt szükségem, csak rá." 

A könyv adatai:

Író: Catherine Rider 

Cím: Csók Rómában 

Műfaj: Ifjúsági, romantikus 

Kiadó: Menő Könyvek 

Megjelenése: 2020 

Oldalszáma: 288 oldal 

Fülszöveg: 

Anna nem tud magához térni a döbbenettől, amikor Stephen a Rómába tartó repülőn kéri meg a kezét. Nem marad más választása, mint nemet mondani, végül is még csak 19 éves, és nem áll készen arra, hogy megállapodjon. Épp egy esküvőre tart, de előbb még meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.
Matteót teljesen leköti a fontos futballmeccse. Amikor egy pékségben meglátja Annát, aki anélkül, hogy akár egy szót is beszélne olaszul, próbál struffolit szerezni, felajánlja a lánynak a segítségét. Együtt vágnak neki az őrült hajszának, keresztül-kasul a szerelem városán…


Ajánlom minden ifjúsági és romantikus történet kedvelőnek és persze azoknak, akik egy kedves és álmodózó, valamint reménnyel teli regénnyel szeretnének kikapcsolódni. 💙 

Megtetszett? Itt rendelheted meg -> KATT 

Struffoli 

A struffoli egy hagyományos olasz karácsonyi  édesség, amely kinézetre a fánkra hasonlít, de ízre sokkal gazdagabb. Szeretnélek titeket meglepni a receptjével és ha van kedvetek próbáljátok ki. Én mindenképpen teszek vele egy próbát. 😊 

Hozzávalók: 

40 dkg liszt

7 dkg vaj 

3 tojás 

Csipetnyi só 

4 ek rum 

Fél narancs reszelt héja 

30 dkg méz 

15 dkg kandírozott gyümölcs 

5 dkg cukordísz 

Olaj 

1. lépés : A lisztet, a tojást, a vajat, a sót, a narancs reszelt héját és a rumot egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. 

2. lépés: Az összeállt tésztát fóliába tekerjük és kb.40 percig a hűtőben pihentetjük. 

3. lépés: A tésztát darabokra osztjuk, rudakat formázunk belőlük és ujjnyi vastag darabokat vagdosunk belőlük, majd kis golyókat formázunk. 

4. lépés: A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kis adagokban elkezdjük kisütni a tésztát. 2-3 perc elegendő lesz. 

5. lépés: Nagyobb edényben lagyosítjuk meg a mézet, annyira, hogy folyóssá váljon, adjunk hozzá az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt és a cukordíszeket. Majd tegyük bele a struffolit. 

6. lépés: Forgassuk jól össze, majd egy tányérra halmozzuk őket. 

Jó étvágyat! 😊

(A receptet a ketkes.com oldalán találtam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Soman Chainani: Szörnyek és Szépek | Tizenkét hátborzongató mese |

 Őszintén szólva 28 évesen is odáig vagyok a mesékért. Titokban nagyon izgalmasnak találom a sötét, misztikus és hátborzongató történeteket....